Συμβόλαιο θανάτου στα Καμίνια: Ποιο ήταν το θύμα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 09:35 Συμβόλαιο θανάτου στα Καμίνια: Ποιο ήταν το θύμα

Τον σκότωσαν, όπως δεν είχαν καταφέρει με τον… αρχηγό του! Το καλάσνικοφ των εκτελεστών δεν έπαθε εμπλοκή στα Καμίνια, όπως είχε πάθει στην Ακτή Κονδύλη…

Ο 52χρονος, παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών για ληστείες και εκβιασμούς, γαζώθηκε με πολεμικό καλάσνικοφ από τους εκτελεστές του έξω από το σπίτι του στην οδό Κατσαντώνη 80 στα Καμίνια. Οι δράστες τον παρακολουθούσαν, πάρκαρε τον αυτοκίνητό του, και όταν πεζός κινήθηκε προς την είσοδο της πολυκατοικίας, πέρασαν με αυτοκίνητο και άνοιξαν πυρ με το πολεμικό όπλο. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Το θύμα έπεσε αιμόφυρτο στο έδαφος, όπου ξεψύχησε λίγο αργότερα. Λίγα μέτρα μακρύτερα οι αστυνομικοί βρήκαν ένα καμένο αυτοκίνητο, το οποίο εικάζεται ότι ήταν των δολοφόνων.

Το 52χρονο θύμα της εκτέλεσης είχε γίνει ξανά στόχος δολοφονικής επίθεσης το 2010 στο Αιγάλεω, όταν πήγαινε το παιδί του στο σχολείο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να ανήκε στην ομάδα 39χρονου μπράβου, που και αυτός είχε γίνει στόχος απόπειρας δολοφονίας, τον Οκτώβριο του 2018 στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του το 2010, ο 52χρονος είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι μπροστά στα μάτια του παιδιού του που πήγαινε σχολείο, αλλά τότε είχε σωθεί. Με παρόμοιο τρόπο, είχε δολοφονηθεί ο 46χρονος μπόντι μπίλντερ Βασίλης Γρίβας, τον Μάιο του 2017, όταν άφηνε τον 11χρονο γιο του έξω από δημοτικό σχολείο στα Γλυκά Νερά.

«Εμπλοκή» στον αρχηγό

Με… 39.000 ευρώ, ο 38χρονος  αρχηγός της εκβιαστικής και όχι μόνο ομάδας, που ανήκε το 52χρονο θύμα της χθεσινοβραδινής εκτέλεσης, είχε πληρώσει την απόφαση φυλάκισης 6,5 χρόνων. Η ποινή του είχε επιβληθεί στην εκδίκαση του Εφετείου για την υπόθεση εκβιασμών του Χαϊδαρίου, και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Ο 38χρονος είχε εντοπιστεί και συλληφθεί στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πλήρωσε ή διακανόνισε τα χρήματα της ποινής του και αφέθηκε ελεύθερος. Αυτό έγινε μερικές ημέρες πριν από την δολοφονία του 45χρονου Μανώλη Καραγιάννη, γνωστού με τα προσωνύμια «Καράφλας» ή «Σαμπρέλας» στα τέλη Ιουνίου στο Π. Φάληρο.

Μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του στην Ακτή Κονδύλη, οι αστυνομικοί πιθανολογούσαν πως η δολοφονία της 33χρονης τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Κηφισιά, ήταν ένα «μήνυμα» για τον 38χρονο ο οποίος διατηρούσε σχέσεις μαζί της στο παρελθόν.

«Φορούσε πάντα αλεξίσφαιρο και είχε σχεδόν πάντα συνοδεία 3-4 άτομα. Οι εκτελεστές τον βρήκαν… μόνο, χωρίς αλεξίσφαιρο αλλά φαίνεται να τους ‘πρόδωσε’ το πολεμικό καλάσνικοφ, το οποίο πιθανόν υπέστη εμπλοκή ή υπήρχε αστοχία φυσιγγίων. Αν αυτή η εκδοχή προκύψει από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, τότε μιλάμε για ‘ερασιτέχνες’, που δεν δοκίμασαν το όπλο της επιδιωκόμενης εκτέλεσης και δεν είχαν και δεύτερο προκειμένου να πετύχουν τον δολοφονικό στόχο τους», επεσήμαιναν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, αναφορικά με την απόπειρα δολοφονίας του 38χρονου στην Ακτή Κονδύλη. Ο οδηγός του κλεμμένου κλειστού φορτηγού, έχοντας το καλάσνικοφ στο χέρι, ξεκίνησε να πυροβολεί από το πίσω μέρος του οχήματος, αλλά όταν είχε φθάσει στη μέση, το πολεμικό όπλο φαίνεται να μπλόκαρε και τράπηκαν σε φυγή. Μόλις τέσσερα βλήματα διαπέρασαν το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του στόχου, και τρία από αυτά τον έπληξαν στον αριστερό μηρό και στον βραχίονα του δεξιού του χεριού. Σημειώνεται ότι ο 38χρονος μεταφέρθηκε από το Τζάνειο Νοσοκομείο, σε ιδιωτικό του Φαλήρου.   

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του 38χρονου είχε ακουστεί και στις καταθέσεις της «Λίτσας», συγγενούς αρχηγικού μέλους της Greek Mafia, που ξεσκέπασε μεγάλο μέρος των εγκληματικών δραστηριοτήτων της. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο συγγενής της, είχε ζητήσει να φωτογραφήσει την πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου και να δείξει τις φωτογραφίες της, στο θύμα της δολοφονικής απόπειρας με σκοπό την δολοφονία της. Το συμβόλαιο θανάτου δεν εκτελέστηκε, καθώς τον Νοέμβριο του 2012, ο 38χρονος συνελήφθη για οπλοφορία. Στις 22 Νοεμβρίου 2012 εξερράγη ισχυρή βόμβα στο σπίτι της δικαστικής λειτουργού στον Χολαργό.

«Αδοκίμαστο» καλάσνικοφ

Στον χώρο της απόπειρας δολοφονίας δεν εντοπίστηκαν κάλυκες του πολεμικού όπλου που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε, καθώς ο δράστης πυροβολούσε μέσα από κλειστό φορτηγάκι και αυτοί ενδεχομένως έπεσαν στο εσωτερικό του. Εντοπίστηκαν μόνο θραύσματα από τις τουλάχιστον 4 βολίδες.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο καμένο λευκό βανάκι, που είχε κλαπεί στα μέσα Οκτωβρίου από τους Αμπελόκηπους, και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε όχημα ίδιου τύπου και χρώματος, εντοπίστηκε ένα πολεμικό καλάσνικοφ και μία γεμιστήρα με 24 φυσίγγια.

Υποψίες-πληροφορίες-όχι αποδείξεις

Στα πληροφοριακά δελτία των δύο τελευταίων χρόνων, αρμόδιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., υπήρχαν «ακούσματά» τους πως ο 38χρονος φαίνεται να είχε ένα «μερίδιο» συμμετοχής ή συναίνεσης στην δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου και αυτής του Μανώλη Καραγιάννη. Αφορμή, σύμφωνα με αυτές τις αστυνομικές πληροφορίες, οι δολοφονίες των «φίλων» του. Του πρώην αξιωματικού της ΕΚΑΜ  ο οποίος δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη και του Γιώργου Λίτσα, γνωστού ως «Μπούμπη», ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε με πολεμικό καλάσνικοφ τον Απρίλιο του 2018 στους Αγίους Αναργύρους. Αυτές οι δολοφονίες είχαν αποδοθεί πληροφοριακά στον Μανώλη Καραγιάννη ή «Σαμπρέλα».

Το θύμα της επίθεσης διατηρούσε σχέσεις και με την 33χρονη η οποία είχε βρεθεί δολοφονημένη με 16 σφαίρες καλάσνικοφ, μέσα στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά στις 20 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως σε αυτό το αδυσώπητο δολοφονικό ξεκαθάρισμα στον χώρο της νύχτας έχουν επίσης δολοφονηθεί ο Βασίλης Γρίβας τον Μάιο του 2017 έξω από το δημοτικό σχολείο του γιου του στα Γλυκά Νερά, ο Γ.Π. τον Φεβρουάριο του 2018 λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στο Περιστέρι, ένας  51χρονος έξω από το νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου του 2018.

Ομοιότητες με την απόπειρα δολοφονίας του 38χρονου, έχει αυτή με θανατηφόρο αποτέλεσμα, και θύμα τον Μιχάλη Γιατράκη τον Απρίλιο του 2016, όταν ο πρωταθλητής bodybuilding δέχτηκε 14 σφαίρες έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, από πολεμικό καλάσνικοφ και πιστόλι. Οι εκτελεστές έκαψαν το όχημα και το όπλο…

Μετά από αυτό το διετές «ξεκαθάρισμα» στην Αθηναϊκή νύχτα υπάρχουν αρκετοί εντός και εκτός φυλακών που προσπαθούν να «ελέγξουν» το συνδικάτο του… εγκλήματος. Γνωστοί βαρυποινίτες εντός φυλακών και «μπράβοι» των Βορείων και των Νοτίων Προαστίων φαίνεται πως προσπαθούν να πάρουν… μερίδιο από τα «κενά» που άφησαν πίσω τους οι εκτελέσεις και οι δολοφονίες, με τις εκτιμήσεις των αρχών να μην είναι αισιόδοξες, καθώς οι γνωρίζοντες επισημαίνουν πως «πρόκειται για έναν κύκλο αίματος, ο οποίος δύσκολα θα κλείσει μέχρι κάποιος να κυριαρχήσει». Προσθέτουν ακόμη πως οι ενδεχόμενες «συμμαχίες» αλλά και οι λυκοφιλίες κάνουν τον κόσμο της νύχτας πιο εκρηκτικό από ποτέ…

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση