Μανιάτικα: Ύποπτος για 3 δολοφονίες πριν την εκτέλεσή του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 09:57 Μανιάτικα: Ύποπτος για 3 δολοφονίες πριν την εκτέλεσή του

Ο 54χρονος «Δάσκαλος» ή «Κάβουρας», θύμα του συμβολαίου θανάτου που εκτελέστηκε στα Μανιάτικα, ήταν ύποπτος για την εμπλοκή του σε τρεις δολοφονίες.

Ο 54χρονος «Δάσκαλος» ή «Κάβουρας», θύμα του συμβολαίου θανάτου που εκτελέστηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στα Μανιάτικα, ήταν ύποπτος για την εμπλοκή του σε τρεις δολοφονίες, που σχετίζονταν με τα εγκληματικά δρώμενα. Μέχρι και πρόσφατα οι αστυνομικοί δεν είχαν καταφέρει να μετουσιώσουν τις σχετικές πληροφορίες σε στοιχεία ενοχής του. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της δολοφονίας του Μανώλη Καραγιάννη, γνωστού με τα προσωνύμια «Σαμπρέλας» ή «Καράφλας», τον Ιούνιο του 2018 στο Π. Φάληρο. Το θύμα είχε πυροβοληθεί με πολεμικό καλάσνικοφ και πιστόλι των 40ΜΜ, από τουλάχιστον 3-4 δράστες, ενώ και το θύμα είχε αδειάσει το δικό του εννιάρι πιστόλι, πριν ξεψυχήσει.

Δύο από τους δράστες, όπως φαινόταν σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων είχαν διαφύγει με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Σε φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει το «Βήμα της Κυριακής», ο οδηγός φορούσε μαύρο μπουφάν και κράνος, όπως και τζιν παντελόνι. Αυτός όμως που είχε συγκεντρώσει το αστυνομικό ενδιαφέρον ήταν ο συνοδηγός, καθώς είναι αυτός που κρατά το 40άρι πιστόλι, ένα από τα όπλα που είχε πυροβοληθεί ο «Καράφλας». Φορά αθλητικά παπούτσια, ανοιχτόχρωμο τζιν παντελόνι, πράσινη κοντομάνικη μπλούζα, και καπέλο τύπου τζόκεϊ. Σε συσχετισμό με άλλα βίντεο και φωτογραφίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο «πράσινος», όπως τον αποκαλούσαν λόγω χρωματισμού μπλούζας, φορούσε… περούκα και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Τα αρμόδια στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, εκτιμούσαν πως βασικός ύποπτος, ηθικός ή φυσικός αυτουργός, για την δολοφονία του Μανώλη Καραγιάννη ήταν ο 39χρονος Ε.Ζ., ο οποίος μερικούς μήνες αργότερα, τον Οκτώβριο του 2018 είχε πέσει θύμα αποτυχημένης απόπειρας δολοφονίας στην Ακτή Κονδύλη, καθώς σώθηκε από την εμπλοκή του πολεμικού καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες, από την 4η στην 5η σφαίρα.  Οι ίδιες αστυνομικές πηγές ενημέρωσης, ανέφεραν πως είχαν σοβαρές υποψίες αλλά όχι και στοιχεία που να τις εδραιώνουν, πως ο «πράσινος», ο πιστολέρο με το αλεξίσφαιρο και την περούκα ήταν το 54χρονο θύμα της δολοφονίας, την περασμένη Τρίτη στα Μανιάτικα. Παρόμοιες ήταν οι ενδείξεις, αλλά όχι στοιχειοθετημένες, για την εμπλοκή του στις δολοφονίες της 33χρονης γνωστής διαδικτυακά ως «bella mafia» που δολοφονήθηκε με πολεμικό καλάσνικοφ στο γκαράζ του σπιτιού της στις 20 Σεπτεμβρίου του 2018,  αλλά και του body builder, Βασίλη Γρίβα, το Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά.

Την ίδια ώρα, ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροτομή του σώματος του 54χρονου, διαπίστωσε ότι φέρει τουλάχιστον 16 τραύματα από το πολεμικό καλάσνικοφ, πολλά από τα οποία όμως φαίνεται πως είναι διαμπερή, δηλαδή έχουν προέλθει από το ίδιο βλήμα. Εικάζεται πως έχει δεχθεί 7-9 σφαίρες στο σώμα του από το πολεμικό όπλο. Από την  έρευνα στο κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν και έκαψαν οι δράστες σε κοντινή απόσταση, δεν εντοπίστηκε το καλάσνικοφ, ενώ και οι κάλυκες που φέρεται να έπεσαν στο εσωτερικό του οχήματος φαίνεται να έλιωσαν από την καύση. Την ίδια ώρα τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής ερευνούν στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό υλικού από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, οι οποίες ενδεχομένως έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών. 

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση