Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικοινωνιακή αντεπίθεση ετοιμάζει ο Μητσοτάκης μετά τη Βουλή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 12:04 Επικοινωνιακή αντεπίθεση ετοιμάζει ο Μητσοτάκης μετά τη Βουλή

Συνέντευξη τύπου παραχωρεί την Κυριακή ο πρόεδρος της ΝΔ που έχει προγραμματίσει και τηλεοπτικές συνεντεύξεις το επόμενο διάστημα.

Διακαναλική συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιήσει την Κυριακή το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο να συντηρήσει επικοινωνιακά την αντιπαράθεση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η συγκεκριμένη κίνηση θα γίνει ουσιαστικά μία ημέρα μετά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ στη Βουλήμε ονομαστική ψηφοφορία. Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος της ΝΔ στην εφ’ όλης συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει αναμένεται να απαντήσει στον πρωθυπουργό που θα κλείσει με την ομιλία του την σημερινή συζήτηση.

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες του «TheTΟC» ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει μέχρι τις εκλογές της 26ης Μαΐου τρεις τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε αντίστοιχα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Όσον αφορά τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται να προτιμάει τις στοχευμένες περιοδείες σε σχέση με τις ανοιχτές πολιτικές ομιλίες του παρελθόντος. 

Η Πειραιώς με αυτό τον τρόπο θέλει να αναδείξει την διαφορά που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της ΝΔ να έρχεται σε απευθείας επαφή με τους πολίτες να συζητά μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κάτι που αποφεύγει να κάνει ο πρωθυπουργός , ο οποίος σύμφωνα με τη ΝΔ, φοβάται την λαϊκή οργή από τις πολιτικές που εφαρμόζει.   

Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις τόσο της Alcoγια το Open(διαφορά υπέρ της ΝΔ 6,5%) όσο και της MRBγια το Star(διαφορά υπέρ της ΝΔ 7,4%) προκάλεσαν προβληματισμό στη ΝΔ καθώς ακόμη είναι πολύ νωπές οι παροχές που εξήγγειλε η κυβέρνηση και ουσιαστικά δεν έχουν μετρηθεί. Η δημοσκοπική διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων δείχνει να κλείνει καθώς η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές. Στη ΝΔ εκτιμούν πως η κατάσταση όσον αφορά το αποτέλεσμα είναι μη αναστρέψιμη, τονίζοντας πως τα προεκλογικά πυροτεχνήματα της κυβέρνησης δύσκολα μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό. 

Η στρατηγική πιθανότατα δεν θα αλλάξει μέχρι  να ανοίξουν οι κάλπες γεγονός που σημαίνει πως η ΝΔ θα επιχειρήσει να συντηρήσει στο «κόκκινο» την αντιπαράθεση της με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα. 

πηγή: thetoc.gr