Η σύλληψη της χρονιάς από τη ΔΙ.ΑΣ.

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Μαΐου 2019 16:00 Η σύλληψη της χρονιάς από τη ΔΙ.ΑΣ.

Έπιασαν το «δάσκαλο» στα πράσα μέσα στο αυτοκίνητο....

Το σήμα που είχε λάβει η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ήταν η επιτήρηση οχήματος χρηματαποστολής που θα έφτανε στη Διεύθυνση Μεταφορών Δυτικής Αττικής επί της οδού Λάσκου στην Ελευσίνα.

Φτάνοντας η ομάδα στο σημείο λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, παρατηρεί στο σημείο ένα ύποπτο ολοκαίνουργιο όχημα τζιπ BMW X5, χρώματος μαύρου με φιμέ τζάμια. Άμεσα, η ομάδα περικυκλώνει το όχημα για να δει εάν εντός βρίσκεται κάποιος και παρακολουθεί την χρηματαποστολή.

Πράγματι, μέσα στην κατάμαυρη και με φιμέ BMW διακρίνεται κάποιος άγνωστος σχεδόν ξαπλωμένος τα χαρακτηριστικά του οποίου δεν φαίνονται καλά. Με άμεσες κινήσεις και ταχύτατο συντονισμό και με όλα τα μέτρα ασφαλείας, αστυνόμος της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. πηγαίνει από τη θέση του οδηγού και χωρίς να γίνει αντιληπτός ανοίγει τη πόρτα του οδηγού όπου έμεινε έκπληκτος με το θέαμα που αντίκρισε.

Στη θέση του οδηγού και με πεσμένο σχεδόν όλο το κάθισμα καθόταν ένας ημεδαπός, με λάπτοπ στα πόδια, ενώ το όχημα έφερε κεραίες και πομπούς παρακολούθησης περιμετρικά. Με συνοπτικές διαδικασίες, του πέρασε χειροπέδες και τον έβγαλε από το όχημα, όπου διαπιστώθηκε πως ο Μ. Α. ήταν ιδιοκτήτης σχολής οδηγών στα Μεσόγεια και παρακολουθούσε κατευθύνοντας έναν Αιγύπτιο που έδινε εξετάσεις για δίπλωμα εντός του υπουργείου Συγκοινωνιών.

Άμεσα ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. μπήκε στην αίθουσα όπου διεξάγονταν η διαδικασία εξετάσεων για διπλώματα. Ζήτησε από τον υπεύθυνο να γίνει διακοπή των εξετάσεων άμεσα, ενώ φώναξε να σηκωθεί αυτός που έφερε επάνω του ακουστικό, αλλιώς θα γινόταν σωματική έρευνα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο υποψήφιος για δίπλωμα Αιγύπτιος σηκώθηκε αμέσως και παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Κατά τη διαδικασία έρευνας επάνω του, βρέθηκε ειδικός πομπός, καλώδια καλά στερεωμένα στο σώμα του, ακουστικό “ψείρα” στο αυτί του από το οποίο έπαιρνε εντολές από τον ιδιοκτήτη της σχολής που βρισκόταν εκτός κτιρίου, αλλά και μια μικροκάμερα υψηλής ανάλυσης που ήταν στερεωμένη με σιλικόνη στη ραφή της μπλούζας που φορούσε από την οποία ο ιδιοκτήτης της σχολής παρακολουθούσε την οθόνη των εξετάσεων και έδινε τις σωστές απαντήσεις. Να σημειώσουμε πως ο Αιγύπτιος δεν γνώριζε ελληνικά.

Στη κατοχή του ιδιοκτήτη σχολής οδηγών δεκάδες καρτέλες αλλοδαπών  

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ. στη κατοχή του Μ.Α. βρέθηκαν δεκάδες καρτέλες υποψήφιων, κυρίως Κινέζων, ενώ δεν έλειπαν και Αιγύπτιοι, Πακιστανοί και Αλβανοί.

Οι πληροφορίες του Policenews κάνουν λόγο για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, με κόστος ανά κεφάλι περί τα 1000 ευρώ, ενώ μελετάται από την Ασφάλεια αν ο συγκεκριμένος είναι μέλος κυκλώματος ή ενεργούσε αυτόνομα.

Το όχημα, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός καθώς και κάθε πειστήριο που βρέθηκε εντός του οχήματος κατασχέθηκαν και στάλθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της σχολής οδηγών και ο Αιγύπτιος.

Τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν και άλλα στοιχεία για τον τρόπο που ιδιοκτήτες σχολών οδηγών βγάζουν παράνομα διπλώματα σε αλλοδαπούς οδηγούς που δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Πηγή: tromaktiko.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση