Τσίπρας: "Οι προτάσεις του Μητσοτάκη μας οδηγούν στον 18ο αιώνα"

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Μαΐου 2019 21:51 Τσίπρας: "Οι προτάσεις του Μητσοτάκη μας οδηγούν στον 18ο αιώνα"

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως “ο κ. Μητσοτάκης κάθε φορά που αναγκάζεται να μιλήσει προγραμματικά, ο πολιτικός του λόγος μοιάζει περισσότερο με απειλή”

Αν η 13η σύνταξη είναι ανέφικτος λαϊκισμός και ξεδιάντροπο επίδομα, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, τότε γιατί δέχεται να το ψηφίσει, αλλά σήμερα αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί. Εκτός από πολιτικό βέρτιγκο δεν έχουν την πολιτική εντιμότητα να πουν διαφωνούμε και δεν θα το ψηφίσουμε” τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στα Ιωάννινα. .

“Ο λόγος για τον οποίο οι πολιτικοί μας αντίπαλοι επιδιώκουν να αλάξουν την ατζέντα, φίλες και φίλοι, είναι απλός. Καταλαβαίνουν ότι θα χάσουν τις ευρωεκλογές και βρίσκονται σε πανικό. Γιατί εάν η εικόνα που μεταδίδουν ήταν αληθινή, δεν θα έδειχναν τέτοιο πανικό τις τελευταίες μέρες” επισήμανε ο πρωθυπουργός μιλώντας στα Ιωάννινα.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως “ο κ. Μητσοτάκης κάθε φορά που αναγκάζεται να μιλήσει προγραμματικά, ο πολιτικός του λόγος μιάζει περισσότερο με απειλή”.

“Τελικά, τον έχουμε αδικήσει τον άνθρωπο. Τον κατηγορούμε ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα στο 2014, ενώ με αυτά που προτείνει μας οδηγεί στον 18ο αιώνα” σημείωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη και συμπλήρωσε:

“Γι' αυτό οι επικοινωνιολόγοι του δεν τον αφήνουν να έρθει σε μια συζήτηση χωρίς χαρτιά. Γιατί θα φανεί το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ. Η μαύρη προπαγάνδα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη είναι πλέον η μοναδική τους διέξοδος.

Προκάλεσε μια συζήτηση στη Βουλή για τις ύβρεις υποτίθεται του κ. Πολάκη. Ο μεγαλύτερος υβριστής είναι ο ίδιος με τις αθλιότητες που εκστόμισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης”.

“Ας κάνετε κουμάντο στη Βαυαρία και αφήστε την εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση να κάνει κουμάντο στην Ελλάδα” είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Βέμπερ και στις δηλώσεις του για τις συντάξεις στην Ελλάδα και συνέχισε:

“Ψήφο στη ΝΔ σημαίνει ψήφο στον κ. Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν. Ψήφο στη ΝΔ στις ευρωεκλογές, σημαίνει πισωγύρισμα και στις εθνικές εκλογές σημαίνει νέες περικοπές στις συντάξεις, επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα στο ΔΝΤ. Θα δώσουμε τη στήριξή μας στην υποψηφιότητα που θα είναι απέναντι στον κ. Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν. Ούτε ο κ. Βέμπερ θα γίνει πρόεδρος της Κομισιόν ούτε ο κ. Μητσοτάκης πρωθυπουργός στην Ελλάδα, είναι το μόνο σίγουρο”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση