Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αν χάσεις στις 26 Μαΐου, φεύγεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 10:07 Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αν χάσεις στις 26 Μαΐου, φεύγεις

Νωρίτερα από το… αναμενόμενο – δηλαδή από το βράδυ των εκλογών της 26ης Μαΐου – έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε εν όψει των ευρωεκλογών και χωρίς να ορίσει επακριβώς τον πήχη για τη ΝΔ και τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, «εφόσον ηττηθεί, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να πάει στο Ζάππειο και να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί εντός τεσσάρων εβδομάδων σε εθνικές εκλογές».

Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί, επίσης, η εκτίμηση του προέδρου της ΝΔ για… ζιζάνια στην Κουμουνδούρου μετά από μια πιθανή βαριά εκλογική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι για μία ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε ως δυνητικό συνομιλητή του τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, υπονοώντας αφενός ότι ηγείται της εσωκομματικής αντιπολίτευσης (σ.σ.: της ομάδας των 53) κι έτσι θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιθανούς «δελφίνους». Αφετέρου υποστήριξε ότι η μετριοπάθεια που χαρακτηρίζει τον υπουργό Οικονομικών θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει ακόμη και σε συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. «Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα, όμως, δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία δυνατότητα για οποιαδήποτε συνεννόηση ή σύγκληση την επόμενη μέρα», σχολίασε.

Προς τούτο, άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι συζήτησε με τον κ. Τσίπρα σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτούν τα δύο κόμματα ως τις εκλογές, με τη δική του επιθυμία να είναι μια ήπια αντιπαράθεση. Όμως, όπως είπε, «η απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει τι έκανε στη συνέχεια», υπονοώντας έτσι ότι ο κ. Τσίπρας αρχικά συμφώνησε μαζί του και εν συνεχεία αθέτησε την υπόσχεσή του.

Φωτογραφία InTime News

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν ζητάει συγγνώμη από τον πολιτικό του αντίπαλο για τις αναφορές σχετικά με τον πατέρα του και τη χούντα, προσθέτοντας μάλιστα με νόημα πως «δεν είπα τίποτα ανακριβές». Ξεκαθάρισε δε πως το δόγμα του εν όψει εκλογών θα είναι – όπως έγραψε το newsit.gr – ότι οι προκλήσεις θα έχουν την απάντησή τους.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το ζήτημα με το «επταήμερο», από τη ΝΔ απαντούν πως για μία ακόμη φορά πρόκειται για fake news της κυβέρνησης. Επικαλούνται την επιχειρησιακή σύμβαση της εταιρείας «Παπαστράτος», την οποία ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας και η Έφη Αχτσιόγλου ως αρμόδια υπουργός και προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της επιχείρησης σε κυλιόμενες βάρδιες. Αυτή ακριβώς ήταν και η αναφορά του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να μιλήσει για… επταήμερη εργασία, όπως μετέφρασαν εσκεμμένα τη δήλωσή του στο Μαξίμου, στη λογική της τυφλής προεκλογικής αντιπαράθεσης.

πηγή: newsit.gr