Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση αγνώστων σε προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ - «Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 23:39 Επίθεση αγνώστων σε προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ - «Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της»

Περίπου 20 άτομα, που βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο επιτέθηκαν, πριν από λίγο, με κροτίδες, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα, στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου γίνεται εκδήλωση υποψηφίου του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη, για τον Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα άτομα αυτά προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα σε προσαγωγές.

Η ΝΔ για τις επιθέσεις:

«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου τςη ΝΔ προσθέτοντας πως η επίθεση αυτή συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. «Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Α. Σαμαράς: Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα

Εξερχόμενος της εκδήλωσης στην οποία είχε παραστεί, και σχολιάζοντας την επίθεση, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα.

Κ. Μπακογιάννης: «Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι» - Αναρτήσεις Κικίλια, Μηταράκη

Με αφορμή την επιδρομή κουκουλοφόρων σε εκδήλωση που διοργάνωσε απόψε ο υποψήφιος του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», Νίκος Μακρόπουλος, ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την εξής δήλωση: «Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι»

«Πλέον μιλάμε για καθοδηγούμενους τραμπούκους. Πριν λίγο σε εκδήλωση που μιλούσα για την ασφάλεια, απέναντι απο το Πάντειο, 20 κρανιοφόροι μας επιτέθηκαν και έσπαγαν οτι έβρισκαν μπροστά τους. Και να σκεφτείτε οτι λίγο πιο κάτω είχε εκδήλωση η κ. Παπακωστα...» ανέφερε σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ, Β. Κικίλιας, ενώ ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης, που παρακολούθησε την ίδια εκδήλωση, ενημέρωσε μέσω τουίτερ ότι αναρχικοί έσπασαν το αυτοκίνητό του. Την ανάρτησή του αυτή συνόδεψε με σχετική φωτογραφία.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ