Ευρωεκλογές 2019 – Μαξίμου: Η ΝΔ ψάχνει νέο αφήγημα γιατί η διαφορά μειώνεται

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 09:52 Ευρωεκλογές 2019 – Μαξίμου: Η ΝΔ ψάχνει νέο αφήγημα γιατί η διαφορά μειώνεται

Ως ένδειξη ηττοπάθειας για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ερμήνευσαν στην κυβέρνηση την δήλωση του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος χθες (16.05.2019) εμφανίστηκε να ανησυχεί μήπως αλλοιωθούν τα εκλογικά αποτελέσματα στις 26 Μαΐου, δηλαδή μήπως γίνει νοθεία!

«Υπάρχει ο φόβος και η αίσθηση – δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση– ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, εάν τα καταφέρουν και εάν τους το επιτρέψουμε ακόμα και να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα, δηλαδή την άποψη των Ελλήνων πολιτών. Τους λέμε, λοιπόν, ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι εκεί» είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως λένε στην κυβέρνηση η δήλωση αυτή δεν έγινε εν αγνοία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά με τη σύμφωνη γνώμη του. Στόχος της ΝΔ, λένε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, είναι το βράδυ των ευρωεκλογών εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπάρχει ένα νέο αφήγημα διεξόδου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θεωρούν μάλιστα ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης έστρωσε το χαλί πάνω στο οποίο τις επόμενες ημέρες θα βαδίσουν και άλλα στελέχη της ΝΔ προκειμένου να προετοιμάσουν το εναλλακτικό σενάριο εάν οι δημοσκοπήσεις δεν επιβεβαιωθούν.

Οι ίδιοι άνθρωποι ισχυρίζονται μάλιστα ότι η ΝΔ αναγκάστηκε να αναζητήσει αυτό το σενάριο καθώς οι μετρήσεις των τελευταίων βδομάδων δείχνουν την διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μειώνεται αισθητά ενώ το κυβερνών κόμμα έχει ακόμα να λαμβάνει από την δεξαμενή των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που το 2015 είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Τις δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη σχολίασε ο υπουργός εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί στο θέμα. «Δηλώσεις όπως του κ. Αυγενάκη, πέρα από το ότι συνιστούν σοβαρό θεσμικό ατόπημα, προσβάλλουν ευθέως το κύρος και την εργασία  χιλιάδων στελεχών των φορέων της Πολιτείας που είναι επιφορτισμένοι με το δύσκολο και σημαντικό έργο της διεξαγωγής των εκλογών.

Επισημαίνω, λοιπόν, στον Γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι, ακόμα κι αν διαπιστώνει ότι τα πολιτικά επιχειρήματα της παράταξής του στερεύουν, τα «παιχνίδια» με την εκλογική διαδικασία, δεν θα του προσφέρουν διέξοδο. Απεναντίας, διακινδυνεύει έτσι να ανασύρει στη μνήμη του ελληνικού λαού ιστορικές εμπειρίες, που κάθε άλλο παρά ευνοούν και τιμούν την παράταξή του».

Τις δηλώσεις σχολίασε και το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ΝΔ, που εδώ και τρία χρόνια προεξοφλεί δήθεν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες, έβγαλε σήμερα (σ.σ. χθες) τον γραμματέα της, κ. Αυγενάκη, να προλειάνει το έδαφος για την κατάρρευση της πολιτικής της απάτης.

Όχι ότι δεν μας έχει συνηθίσει σε παραληρηματικές δηλώσεις. Αλλά σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του, μιλώντας για δήθεν κίνδυνο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος. Πέραν του μείζονος θεσμικού ατοπήματος, ο κ. Αυγενάκης κατάφερε να γελοιοποιήσει τη ΝΔ αλλά και να αποκαλύψει το μεγάλο άγχος του αρχηγού της μπροστά στις κάλπες…» ανέφερε σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση