Λεωφορειολωρίδες: Σε λειτουργία ξανά οι κάμερες! Τσουχτερά πρόστιμα!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 11:19 Λεωφορειολωρίδες: Σε λειτουργία ξανά οι κάμερες! Τσουχτερά πρόστιμα!

Οι κάμερες στις λεωφορειολωρίδες επιστρέφουν και μαζί τους τα πρόστιμα που είναι τσουχτερά. Ο ΟΑΣΑ αποφάσισε μετά το μπάχαλο που επικρατεί και με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ να δίνουν αγώνα καθημερινά για να είναι τα δρομολόγια στην ώρα τους να θέσει σε λειτουργία τις φωτογραφικές κάμερες.

Οι λεωφορειολωρίδες στην Αττική εκτείνονται σε 52,3 χιλιόμετρα και οι παραβάσεις από τους οδηγούς είναι άπειρες καθημερινά.

Ο ΟΑΣΑ προχώρησε σε σύμβαση τον Απρίλιο με εταιρεία για τον έλεγχο και την συντήρηση των συστημάτων καταγραφής παραβάσεων. Η εταιρεία θα παραδίδει στον ΟΑΣΑ αναλυτική έκθεση με φωτογραφίες της αυτοψίας από κάθε σημείο.

Ώρες λειτουργίας των λεωφορειολωρίδων

Οι ώρες λειτουργίας των λεωφορειολωρίδων είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από 06:00 έως 21:00 και το Σάββατο από 06:00 έως 16:00. Η ρύθμιση για τις λεωφορειολωρίδες αντίθετης ροής ισχύει για όλο το 24ωρο.

Το πρόστιμο

Το ύψος του προστίμου εισόδου σε λεωφορειολωρίδα είναι 200 ευρώ. Σε περίπτωση στάθμευσης σε λεωφορειολωρίδα επιπλέον του προστίμου εισόδου, αφαιρούνται οι πινακίδες και απομακρύνονται τα οχήματα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση