Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 6,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 09:12 Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 6,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις ευρωεκλογές.

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ της τάξεως των 6,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει νέα δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, η ψαλίδα είναι στο 46,3%. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 63,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 17,1%.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε με τηλεφωνική έρευνα από τις 13 μέχρι τις 16 Μαϊου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις ευρωεκλογές.

Το Κίνημα Αλλαγής επιλέγει το 6,6% των ερωτηθέντων, ποσοστό 6,3% απαντά πως θα ψήφιζε Χρυσή Αυγή και το 5,9% απαντά ότι στις εκλογές για την ανάδειξη ευρωβουλευτών θα επιλέξει το ΚΚΕ.

Ακολουθούν το Ποτάμι με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2%, η Ελληνική Λύση με 1,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%, οι ΑΝΕΛ με 1,2% και η Ανταρσύα με 1%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 13,2% (4,4% δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν άλλο κόμμα από τα προαναφερθέντα, 4,5% επιλέγουν λευκό, άκυρο ή αποχή και το 8,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν «δεν αποφάσισα-δεν απαντώ».

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν αν έχει επηρεαστεί η άποψή τους για την κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των παροχών και προς ποια κατεύθυνση. Σε αυτό το ερώτημα, το 56,9% εξέφρασε αρνητική άποψη για την κυβέρνηση και το 36,3% θετική.

Πιο αναλυτικά, το 24,9% απάντησε ότι έχει πολύ ή αρκετά αρνητικότερη γνώμη για την κυβέρνηση μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 34,7% είπε ότι η άποψή του είναι το ίδιο αρνητική. Στον αντίποδα, το 20,4% δήλωσε ότι έχει πολύ ή αρκετά θετικότερη άποψη για την κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των παροχών και το 15,9% είπε ότι γνώμη του παρέμεινε το ίδιο θετική.

Τέλος, το 38,8% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι «σίγουρα ή μάλλον ναι» υπάρχει κίνδυνος «θερμού επεισοδίου» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το επόμενο χρονικό διάστημα. Το 52% απάντησε ότι «σίγουρα ή μάλλον όχι» δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση