Αποπνικτικό «κοκτέιλ» από Δευτέρα - Ζέστη και σκόνη από την Αφρική – Έρχονται 30άρια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 17:00 Αποπνικτικό «κοκτέιλ» από Δευτέρα - Ζέστη και σκόνη από την Αφρική – Έρχονται 30άρια

Κανονικό… καλοκαίρι από τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα. Άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να φτάνει τους 30 βαθμούς. 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ειδικά την Τρίτη. Πως θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες.

Έχει βαλθεί να μας… δώσει το μυαλό στο χέρι ο καιρός. Χθες, Παρασκευή (17.05.2019) σε περιοχές όπως τα Λιόσια και το Καματερό, οι κάτοικοι ήταν το χαλάζι να καλύπτει τα πάντα. Σήμερα Σάββατο τίποτα δεν θυμίζει τα όσα έγιναν πριν λίγες ώρες και από Δευτέρα έρχεται… καλοκαίρι και ζέστη.

Ο καιρός των επόμενων ημερών θα επηρεαστεί από τις θερμές αέριες μάζες που έρχονται από την Αφρική και θα φέρουν σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με το meteo.gr η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται τη Δευτέρα (20.05.2019) και την Τρίτη (21.05.2019) αναμένεται να ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 26-27°C και τοπικά τους 30°C, παρά τις αυξημένες νεφώσεις και τη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περίπου 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η μεταφορά σκόνης από την Αφρική αναμένεται κυρίως την Τρίτη.

Δεν θα λείψουν οι τοπικές σύντομες βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, και οι άνεμοι δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα πνέοντας από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο ασθενείς έως μέτριοι, με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο μεταβλητοί ίδιας έντασης, εκτός από αύριο Κυριακή (19.05.2019) όταν αναμένεται τοπικά στο Νότιο Ιόνιο να φτάσουν τα 6-7 μποφόρ.

Δείτε στο βίντεο την πορεία των αερίων μαζών στο επίπεδο των 850 hPa που αντιστοιχεί σε υψόμετρο περίπου 1.500μ πάνω από την επιφάνεια.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

ΔΕΥΤΕΡΑ 20-05-2019
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικούς όμβρους στα βόρεια κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 21-05-2019
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους στα βόρεια κυρίως ορεινά μέχρι το απόγευμα. Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν αυξημένες ποσότητες αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22-05-2019
Λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και νότια παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν αυξημένες ποσότητες αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 23-05-2019
Στα νοτιοανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-05-2019
Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση