Χυδαία συνθήματα κατά του Παύλου Μπακογιάννη και βανδαλισμοί

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 10:55 Χυδαία συνθήματα κατά του Παύλου Μπακογιάννη και βανδαλισμοί

Βανδαλισμοί έγιναν στο εκλογικό περίπτερο του Κώστα Μπακογιάννη. Χυδαία συνθήματα για τον πατέρα του, επεισόδια και τη νύχτα

Ημέρα επεισοδίων με... άρωμα Κουφοντίνα η χθεσινή (Τρίτη), καθώς η πορεία αλληλέγγυων προς τον καταδικασμένο για δολοφονίες κατέληξε σε ένταση και επεισόδια με μολότοφ και χημικά. 

Τα επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα της Τρίτης.

Η πορεία περίπου 500 ατόμων ξεκίνησε από το Μοναστηράκι και όσοι συμμετείχαν κινήθηκαν προς τη Σταδίου χωρίς προβλήματα. Κάποια στιγμή περίπου 30-40 άτομα έφυγαν από τον κύριο κορμό και κατευθύνθηκαν προς δύο εκλογικά περίπτερα, ένα του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς, ενώ ακούστηκαν ντροπιαστικά συνθήματα εις βάρος του δολοφονημένου από την 17 Νοέμβρη Παύλου Μπακογιάννη. Υπήρξε περιορισμένη χρήση χημικών από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. 

Ο κ. Μπακογιάννης περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ: «Το εκλογικό μας περίπτερο βρίσκεται μπροστά από την παλιά Βουλή. Ήταν εκεί οι εθελοντές μας. Αγόρια, κορίτσια, 18, 20, 22, 24 χρονών. Περνάει μία ομάδα ανθρώπων, η οποία φωνάζει χυδαία και αισχρά συνθήματα για τον τάφο του πατέρα μου και έχουν το θράσος να πάνε να κολλήσουν αφίσες και να γράψουν με σπρέι, να βανδαλίσουν το δικό μας περίπτερο».

Δήλωσε πως ο μόνος λόγος που αποφεύχθηκαν τα χειρότερα είναι επειδή «οι εθελοντές έφυγαν τρέχοντας και καλά κάνανε. Φύγανε τρέχοντας από τον ίδιο χώρο που οι ίδιοι καθάριζαν το πρωί και φρόντιζαν, γιατί χθες το βράδυ είχαμε προεκλογική συγκέντρωση και θέλαμε να τον παραδώσουμε σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι τον βρήκαμε».

Συμπλήρωσε πως «το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, δεν έχει να κάνει με το αν εμένα προσωπικά με εξοργίζει το θράσος του να γράφει κανείς το όνομα του δολοφόνου του πατέρα μου πάνω στο δικό μας περίπτερο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με συμπτώματα μιας ευρύτερης παθογένειας».

Επεισόδια και τη νύχτα

Τη νύχτα πεδίο μάχης έγινε το Πολυτεχνείο με νεαρούς να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. 

Στόχος των κουκουλοφόρων ήταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πατησίων. 
Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν σημειώθηκε τραυματισμός και δεν έγιναν προσαγωγές.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση