Τα τελευταία μηνύματα των πολιτικών αρχηγών πριν από την κάλπη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 23:00 Τα τελευταία μηνύματα των πολιτικών αρχηγών πριν από την κάλπη

Το τελευταίο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους ψηφοφόρους

Το τελευταίο μήνυμά τους έδωσαν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, λίγη ώρα πριν τη λήξη της προεκλογικής το βράδυ της Παρασκευής στις 11 με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει την προεκλογική του συγκέντρωση στην στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

"Η σημερινή σας παρουσία δε θυμίζει συγκέντρωση ευρωπαϊκών εκλογών, η σημερινή σας παρουσία είναι ένα ξέσπασμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, ξέσπασμα αυτοπεποίθησης, ελπίδας και ανατροπής", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες από στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος.

"Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους", είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το μέγεθος των συγκεντρώσεων που είχε στις περιοδείες του ανά τη χώρα.

"Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας", υπογράμμισε. "Αποφασίζουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθεί η χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο".

Απευθυνόμενος στους νέους ενόψει της κάλπης τους είπε ότι "την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η αξία των πτυχίων σας είναι οι 380.000 θέσεις εργασίας που έγιναν και οι άλλες τόσες που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια και είναι οι δικές σας θέσεις εργασίας".

Απευθύνομενος στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες τους είπε ότι "την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η αύξηση του μισθού σας, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, είναι το οχτάωρο και τα δικαιώματα σας"

Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα ποια κοινωνικά επιδόματα θέλει ο κ. Μητσοτάκης να ξηλώσει. "Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα αναπηρίας, το στεγαστικό επίδομα, το επίδομα ανεργίας;".

"Ποιο απ' όλα; Ή μήπως όλα; Είναι σαφής η απάντηση. Όπως είναι σαφές και το σχέδιο του", είπε και τον κατηγόρησε ότι "έχει σχέδιο να ξηλώσει όλα όσα με κόπο και με μάχες καταφέραμε και να επιστρέψει τη χώρα στο βαθύ μνημονιακό σκοτάδι του 2014".

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

“Πολίτες της Θεσσαλονίκης, Περήφανοι Μακεδόνες, η Θεσσαλονίκη σήμερα μίλησε, η Μακεδονία μίλησε. Οι Έλληνες παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους. Την Κυριακή θα γράψουμε όλες και όλοι μαζί τη δική μας ξεχωριστή ιστορία”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Θεσσαλονίκη.

“Είναι ώρα ευθύνης. Η ΝΔ ενώνει τις δυνάμεις της με μπροστάρη πάντα τη νεολαία. Μάθαμε από τα λάθη μας αλλά μάθαμε περισσότερα από τα λάθη των άλλων . Η σημερινή ΝΔ είναι ενωμένη και ανανεωμένη”, συνέχισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο μακεδονικό ζήτημα.

“Πήραμε από την αρχή ως ΝΔ μια ξεκάθαρη θέση, στάθηκα απέναντι στο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε να διχάσει τους Έλληνες. Διαφώνησα με ισχυρούς Ευρωπαίους. Έγινα δυσάρεστος σε κάποιους γιατί έβαλα πάνω το καλό της χώρας μας. Είπα όχι . Αυτό έπρεπε και αυτό έκανα γιατί αυτό ήταν και είναι το καθήκον μου. Κράτω πάντα ενεργό το δικαίωμα του βέτο στο δρόμο των γειτόνων μας προς την ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και για τη γειτονική Αλβανία. Θα προστατεύσω τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Και αν αυτά δεν γίνουν σεβαστά να ξεχάσει η Αλβανία την ευρωπαϊκή της πορεία. Και θα επιδιώξω τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων”.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση