Exit polls: Η πρώτη αντίδραση της ΝΔ: «Ξεκάθαρη πολιτική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 19:37 Exit polls: Η πρώτη αντίδραση της ΝΔ: «Ξεκάθαρη πολιτική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Αποφεύγουν, επίσης, στην ΝΔ κάθε σχόλιο για το αν το κόμμα θα ζητήσει εκλογές, καθώς, όπως επισημαίνουν, αυτό το γνωρίζει μόνον ο πρόεδρος του κόμματος που θα κάνει δηλώσεις, αφού προηγουμένως δημοσιοποιηθούν τα επίσημα αποτελέσματα της κάλπης.

Η ΝΔ και η «μεγάλη πολιτική αλλαγή»

Ωστόσο, με βάση την πρώτη εικόνα, λένε ότι στη χώρα συντελείται πλέον μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες μία ξεκάθαρη νίκη και, όπως διαφαίνεται, οι πολίτες του την έδωσαν.

Όπως επισημαίνουν, η ΝΔ είναι από σήμερα η πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μια αδιαμφισβήτητη ήττα. Και υπενθυμίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν που ζήτησε σε αυτές τις εκλογές ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες και όπως όλα δείχνουν δεν του την έδωσαν.

Αν επιβεβαιωθούν λοιπόν τα exit polls, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα συνιστά, όπως λένε, μια σαφή καταδίκη του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Το μήνυμα της κάλπης, προσθέτουν, δείχνει και την κατεύθυνση που οι Έλληνες θέλουν να κινηθεί η χώρα. Και βέβαια, σημειώνουν ότι υπάρχουν και οι περιφερειακές εκλογές, καθώς και η αναμέτρηση στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, με τις μέχρι τώρα ενδείξεις να δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοκιμαστεί και σε αυτές τις κάλπες.

Στην οδό Πειραιώς σημειώνουν ακόμη ότι ασχέτως της τελικής διαφοράς, ποτέ σε ευρωεκλογές που προηγήθηκαν των εθνικών εκλογών ο νικητής δεν κέρδισε με διαφορά μεγαλύτερη του 3-4%. Αν λοιπόν η διαφορά υπερβεί αυτό το όριο, λένε ότι θα είναι πολιτικά κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί.

Θυμίζουν τέλος ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές, όταν ο κ. Τσίπρας έλαβε μόλις 26,5% των ψήφων και κέρδισε τότε τη ΝΔ με 3,8%, μίλησε για “ιστορική ανατροπή” και “για δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης με την κυβέρνηση”. Και πήγε την επομένη μέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας εθνικές εκλογές.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση