Συνελήφθη στην Αλβανία ο δεύτερος δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019 15:31 Συνελήφθη στην Αλβανία ο δεύτερος δολοφόνος του Ζαφειρόπουλου

Θύμα ενέδρας θανάτου στην Αλβανία έπεσε ο καταζητούμενος εκτελεστής… συμβολαίου θανάτου του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο φτερωτός Μαραντόνα, ο 32χρονος Αλεξάντερ-Ένο Μάτα, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της γειτονικής χώρας, ενώ ένας 22χρονος με το οποίο ήταν μαζί, έπεσε νεκρός, όταν δέχθηκαν πυρά από αντίπαλη αλβανική συμμορία, όπως υποστηρίζουν οι αλβανικές αρχές.

 Τον Φεβρουάριο του 2019, ο Ένο Μάτα, μαζί με άγνωστο συνεργό του ήταν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε κοσμηματοπωλείο της Λ. Μεσογείων στους Αμπελόκηπους.

Η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος έπιασε τον καταζητούμενο δολοφόνο, την στιγμή που έμπαινε σε αυτό παριστάνοντας τον πελάτη για να ακολουθήσει ο κουκουλοφόρος συνεργός του με το αυτόματο όπλο ΟΥΖΙ.

Ο Μάτα ήταν αυτός που χαστούκισε την ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου όταν νόμισε ότι πήγε να αντιδράσει. Τον Ιούνιο του 2018 σε αντίστοιχη ληστεία κοσμηματοπωλείου στου Ζωγράφου, ο 32χρονος είχε αφήσει σημείωμα προς τους αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ότι ήταν και αυτός θύμα μαζί με τον ποινικολόγο, παραδεχόμενος ότι κάνει ληστείες αλλά δεν είναι εκτελεστής.

Υπέγραφε ως φτερωτός Μαραντόνα θυμίζοντας ότι ήταν ποδοσφαιριστής της Δόξας Μεγαλόπολης. Μετά τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, που διέπραξε μαζί με τον Ιμπραχίμ Μπραχιμάι, ο οποίος στις 14 Ιανουαρίου 2019 σκότωσε μέσα στις φυλακές τον συγκατηγορούμενό του Αλμπέρ Μπάκο, ο Μάτα έχει διαπιστωμένα ληστέψει το κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου και μία τράπεζα στη Μεσσήνη, όπου διέφυγε με αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από το Ρέθυμνο Κρήτης και βρέθηκε καμένο έξω από χωριό στην Αρκαδία. 

Σε βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, για την ανθρωποκτονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και ένοπλες ληστείες στη χώρα μας. 

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση