Θεσσαλονίκη: Σπείρα εξαπατούσε και έκλεβε ηλικιωμένους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Ιουνίου 2019 17:23 Θεσσαλονίκη: Σπείρα εξαπατούσε και έκλεβε ηλικιωμένους

Επιτήδειοι εξαπατούσαν με διάφορα προσχήματα ηλικιωμένους στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αποσπώντας χρυσαφικά και χρηματικά ποσά. Πρόκειται για τρεις άνδρες που συνελήφθησαν ύστερα από αστυνομική καταδίωξη και τους αποδίδεται η συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα.

Οι διωκτικές Αρχές εξιχνίασαν την φερόμενη δράση της σπείρας, όταν αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, αντιλήφθηκε τους τρεις άνδρες να κινούνται ύποπτα στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης και κάλεσε την Άμεση Δράση. Συνάδελφοί του έφτασαν στο σημείο για να τους ελέγξουν, αλλά εκείνοι αγνόησαν το σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν επιχειρώντας να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη και λίγη ώρα αργότερα το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι επιβάτες του (δύο 34χρονοι κι ένας 26χρονος).

 

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους σε απάτες και κλοπές που καταγγέλθηκαν το τελευταίο δίμηνο. Σύμφωνα με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, κατηγορούνται ότι με ακόμη δύο συνεργούς τους και ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, εξαπάτησαν σε δύο περιπτώσεις ηλικιωμένους, τη μία με το πρόσχημα επιστροφής χρημάτων από ασφαλιστική εταιρεία και τη δεύτερη για δήθεν οφειλή συγγενικού προσώπου, ενώ κατηγορούνται επιπλέον για κλοπή, πάλι εις βάρος ηλικιωμένου ατόμου, με τη μέθοδο της απασχόλησης και αφού προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Η συνολική τους λεία φέρεται να περιλαμβάνει κοσμήματα και χρυσαφικά, όπως επίσης το χρηματικό ποσό των 6.900 ευρώ. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση