Θεσσαλονίκη: «Επιστρέφω σε 5 λεπτά» - Τους έδωσαν να καταλάβουν τα λάθη και την αδιαφορία τους [pics, video]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 11:42 Θεσσαλονίκη: «Επιστρέφω σε 5 λεπτά» - Τους έδωσαν να καταλάβουν τα λάθη και την αδιαφορία τους [pics, video]

Αυτή τη φορά ο δρόμος δεν έκλεισε από ασυνείδητους οδηγούς. Άτομα με ειδικές ανάγκες αποφάσισαν να δείξουν όλα όσα βιώνουν καθημερινά, στους δρόμους της πόλης...

Στη Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος της Αριστοτέλους έχουν τοποθετήσει από το πρωί τα αναπηρικά τους αμαξίδια πολίτες στο πλαίσιο δράσης, που διοργάνωσε ο γνωστός για τις πρωτοβουλίες του σε θέματα ΑΜΕΑ, Δημήτρης Αντωνίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και άλλους φορείς.

Στόχος να ευαισθητοποιήσουν ασυνείδητους οδηγούς που παρκάρουν σε θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρία. Έτσι πάρκαραν συμβολικά τα αναπηρικά τους αμαξίδια και άφησαν σημειώματα  που γράφουν «Επιστρέφω σε 5 λεπτά».

«Είδαμε ότι μια τέτοια δράση έγινε στην Πορτογαλία και θελήσαμε να το επαναλάβουνε στη δίκη μας πόλη. Ελπίζουμε άνθρωποι που παρκάρουν σε θέσεις ΑΜΕΑ και προβαίνουν σε τέτοιες ασεβείς πράξεις να ευαισθητοποιηθούν, να καταλάβουν ότι κάπου πρέπει να έχουμε και όρια», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Δημήτρης Αντωνίου.

Με τη δράση αυτή θυμίζεται σε όλους ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον συνάνθρωπο με αναπηρία και ότι δεν παρκάρουμε σε θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο ενημέρωσης για θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων η Τροχαία Θεσσαλονίκης μοιράζει δωρεάν κράνη σε οδηγούς δικύκλων μετά από κλήρωση. Συνολικά θα μοιραστούν 100 κράνη και αρκετοί είναι αυτοί που έχουν σχηματίσει ουρές έτσι ώστε να προμηθευτούν ένα καινούργιο κράνος.

Σύμφωνα με το thestival.gr, στην κεντρική πλατεία έχουν στηθεί τάπητες κυκλοφοριακής αγωγής και παζλ για τους μικρούς φίλους προκειμένου μέσα από τη διασκέδαση να μάθουν κανόνες οδικής συμπεριφοράς, ενώ για ενήλικες υπάρχουν προσομοιωτές οδήγησης. Στις δράσεις  συμμετέχει και ο Παραολυμπιονίκης και υπαστυνόμος Αντώνης Τσιαπατάκης, ο οποίος συνομιλεί με κόσμο και δίνει οδηγίες για την πρόληψη τροχαίων.

Πηγή: thestival.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση