Πέρασε η τροπολογία για το αφορολόγητο - Έκλεισε η Βουλή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 16:56 Πέρασε η τροπολογία για το αφορολόγητο - Έκλεισε η Βουλή

Έγινε δεκτή η τροπολογία της κυβέρνησης για το αφορολόγητο. Υπερψηφίστηκε και ήταν η τελευταία... πράξη της Βουλής πριν από τις εκλογές. Δεν μίλησε τελικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η τελευταία πράξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ήταν η κατάθεση και τελικά η ψήφιση της τροπολογίας για το αφορολόγητο. Μιας τροπολογίας που αναιρεί τη μείωση του αφορολογήτου από την 1η Ιανουαρίου του 2020 αλλά μαζί της αναιρεί και τις φοροελαφρύνσεις της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, της μείωσης του τέλους επιτηδεύματος και της μείωσης του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20%.

Η τροπολογία για το αφορολόγητο πέρασε με τις ψήφους μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αφού Το Ποτάμι και το ΚΚΕ (τα μοναδικά κόμματα που έμειναν στην αίθουσα της Ολομέλειας και δεν αποχώρησαν) επέλεξαν το «παρών».

Με την ψήφιση της τροπολογίας για το αφορολόγητο, η Βουλή ουσιαστικά έκλεισε, αφού -όπως έχει ανακοινωθεί και από τον ίδιο- ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πάει τη Δευτέρα (10.06.2019) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Αν και από νωρίς «κυκλοφορούσε» στους διαδρόμους της Βουλής πως ο Αλέξης Τσίπρας θα έκανε την τελευταία του εμφάνιση, πριν από τις πρόωρες εκλογές, στη Βουλή για να μιλήσει, τελικά ο πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε. Όπως δεν εμφανίστηκαν ο πρόεδρος και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν εξαρχής δηλώσει πως δεν θα παραστούν στις τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής γιατί θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση