Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δολοφονία μικρής Στέλλας: «Δεν άξιζε του παιδιού να καταλήξει στα σκουπίδια» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 19:37 Δολοφονία μικρής Στέλλας: «Δεν άξιζε του παιδιού να καταλήξει στα σκουπίδια» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

«Δεν του άξιζε αυτού του παιδιού να καταλήξει στα σκουπίδια»! Με αυτά τα λόγια ο αστυνομικός που εντόπισε το πτώμα της 6χρόνης Στέλλας, σε κάδο απορριμάτων, δύο τετράγωνα από το σπίτι της, στην Αγία Βαρβάρα, περιέγραψε την στιγμή που στις 27 Απριλίου 2017 εντόπισαν το άτυχο κοριτσάκι.

Σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας άρχισε η δευτεροβάθμια δίκη ,  ένα χρόνο μετά την καταδίκη-σε πρώτο βαθμό- του πατέρα του κοριτσιού σε ισόβια κάθειρξη.

«Μετά από 11 ώρες ανάκρισης ο κατηγορούμενος μας δήλωσε τελικά ότι έχει δολοφονήσει την κόρη του και μας είπε πως το πτώμα ήταν σε κάδο απορριμάτων, δίνοντας μας τις οδούς. Εντοπίσαμε τον κάδο και βρήκαμε μία σακούλα σκουπιδιών, την ανοίξαμε και μέσα υπήρχε μία κόκκινη κουβέρτα και μία δεύτερη σακούλα μέσα στην οποία ήταν το παιδί(…). Με εξαίρεση αυτά που βίωσα στο Μάτι, η υπόθεση που μου έχει μείνει είναι αυτή, της Στέλλας, την

βγάλαμε από τον κάδο και ήταν σαν να κοιμάται» ανέφερε ο αστυνομικός στο Δικαστήριο.

Ταυτόχρονα, ο αστυνομικός αξιολογώντας την στάση του κατηγορουμένου μετά την πράξη του ανέφερε πως δείχνει επιμέλεια και προεργασία.«Το γεγονός ότι μέσα στη σακούλα είχε βάλει το πτώμα και από πάνω άλλες σακούλες και μετά κουβέρτα για να το καλύψει, το γεγονός ότι είχε αφαιρέσει τα κοσμήματα από το σπίτι για να δείχνει ληστεία, το κουκλάκι του παιδιού που είχε πετάξει σε άλλο κάδο, όλα αυτά δείχνουν ότι είχε γίνει προεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, στο Δικαστήριο κατέθεσε η μητέρα της Στέλλας, με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή και σύζυγος του κατηγορουμένου μέχρι την στιγμή του εγκλήματος η οποία την ημέρα της δολοφονίας βρισκόταν στο νοσοκομείο για επέμβαση χολής.

Ο τότε σύζυγος της, της τηλεφώνησε,  υποστηρίζοντας ότι η κόρη τους έπεσε θύμα απαγωγής από ληστές.

«Το πρωί που τον πήρα τηλέφωνο δεν το σήκωνε, μετά όταν ήρθαν οι αστυνομικοί στο νοσοκομείο τον ξαναπήρα και μου είπε «μπήκαν κλέφτες στο σπίτι πάθαμε κάτι φοβερό πήραν τα χρυσαφικά σου».! Στη συνέχεια, όπως είπε, μετά από δική της πίεση, της είπε ότι «έχουμε ένα άλλο θέμα μαζί με τα χρυσαφικά μας πήραν και τη Στελλιτσα».

«Είναι δυνατόν να σκηνοθετήσει ότι μας κλέψανε τα χρυσαφικά; Να πάρει σακούλα και να πάει να πετάξει το παιδί; Αν δεν σταματούσε η αστυνομία το απορριματοφόρο που θα το έβρισκα το παιδί μου; Το αγγελάκι μου στα σκουπίδια, το παιδάκι μου αυτό δεν ήταν για τα σκουπίδια…»είπε  η μητέρα.

Η γυναίκα εξήγησε στο Δικαστήριο πως μέχρι και σήμερα ψάχνει να βρει το γιατί.

«Αυτό το γιατί μας τρώει. Εκείνος μου είπε ότι έγινε κατά λάθος γιατί έκλαιγε η μικρή και για να μην ξυπνήσει ο αδελφός της έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Εάν ήθελε να την κάνει μόνο να σωπάσει γιατί της έκλεισε και τη μύτη; Αν έγινε κατά λάθος να το δεχτώ, αλλά γιατί τόσα ψέματα, γιατί δεν πήρε το ΕΚΑΒ αλλά πήγε και την πέταξε στον κάδο», ανέφερε η μάρτυρας.

Παράλληλα, η γυναίκα εμφανίστηκε πεπεισμένη πως ο κατηγορούμενος, συνταξιούχος αστυνομικός, τοποθέτησε το άψυχο κορμάκι της δίπλα στον αδελφό της την ώρα που κοιμόταν ώστε να έχει άλλοθι που να ενισχύει το σενάριο της απαγωγής. «Ο γιος μου μου είπε ότι της κράταγε το χεράκι πριν κοιμηθεί. Δεν μου είπε καθόλου ότι έκλαιγε η Στέλλα. Εγώ πιστεύω ότι όταν ο Μάριος της κράτησε το χέρι ήταν ήδη νεκρή. Το παιδί βρέθηκε στον κάδο με τα ρούχα που φόραγε το απόγευμα, όχι με τις πιτζάμες» εξήγησε η μητέρα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 25 Ιουνίου.

πηγή: newsit.gr