Επίσημα σε πρόωρες εκλογές για να «μη διαταραχθεί η οικονομία»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019 20:00 Επίσημα σε πρόωρες εκλογές για να «μη διαταραχθεί η οικονομία»

Μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Προκόπη Παυλόπουλο, μπαίνουμε κι επίσημα σε προεκλογική περίοδο

Λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής για να ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές για ανανέωση της λαϊκής εντολής. 

Ως λόγο για την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε το γεγονός ότι μετά τις ευρωεκλογές έχει διαμορφωθεί μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου περίπου 4 μηνών, η οποία μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ελληνική οικονομία.

Ο διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών:

«Από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περίπου 4 μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ένα ενάρετο κύκλο, δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαταραχθεί, διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα – και την ανανέωση της λαϊκής εντολής», συνέχισε.

«Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική» του απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Η θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για την διάλυση της Βουλής αναμένεται την Τρίτη.

Δείτε το βίντεο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Προκόπη Παυλόπουλο:

ΝΔ: Ο ελληνικός λαός ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές

«Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 26 Μαΐου ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές. Στις 7 Ιουλίου και πάλι με την ψήφο του θα ολοκληρώσει την πολιτική αλλαγή που τόσο χρειάζεται η χώρα, για να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη και η ευημερία σε όλους τους Έλληνες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Χρηστίδης: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ

«Ο Κ. Τσίπρας σύρθηκε σε πρώρες εκλογές μετά τις ευρωεκλογές, εμείς είχαμε ζητήσει να φύγει νωρίτερα αυτή τη κυβέρνηση γιατί στοχοποίησε τους πολίτες» δήλωσε στο OPENο Παύλος Χρηστίδης. Όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής «κάλλιο αργά παρά ποτέ, έστω και τώρα είναι σημαντικό ότι η χώρα πάει σε εκλογές».

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση