Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίθετοι οι οδοντίατροι στην αφαίρεση του κονδυλίου για την προληπτική περίθαλψη των παιδιών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 16:57 Αντίθετοι οι οδοντίατροι στην αφαίρεση του κονδυλίου για την προληπτική περίθαλψη των παιδιών

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία θα επιδιώξει συνάντηση με τους αρμοδίους όλων των κομμάτων.

Την αντίθεση και την αγωνία της εκφράζει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία για την πρόταση του υπουργείου Υγείας προς τους εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων, των εργαστηρίων και φυσικοθεραπευτών, για αφαίρεση του κονδυλίου που θα αφορούσε την προληπτική οδοντιατρική περίθαλψη των παιδιών, προκειμένου να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τους εν λόγω κλάδους κατά 30 εκατ. ευρώ για το 2019.

Τα μέλη της ΕΟΟ τονίζουν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι το πρόγραμμα οδοντιατρικής πρόληψης που είχε συμφωνηθεί να ξεκινήσει του χρόνου πρέπει να πραγματοποιηθεί, καθώς θα αντιμετώπιζε χρόνιες ελλείψεις και ανεπάρκειες, οι οποίες αφορούν τη στοματική υγεία των παιδιών. Παράλληλα τα μέλη της ΕΟΟ υποστηρίζουν ότι πρέπει επιτέλους να εκπονηθεί στη χώρα μας ένα εθνικό σχέδιο πρόληψης στοματικών νοσημάτων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών. Μάλιστα, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΟΟ Αθανάσιος Δεβλιώτης, «είμαστε σε θέση να υποδείξουμε στο υπουργείο Υγείας τις κατευθυντήριες γραμμές και να συνδράμουμε στην υλοποίηση του εθνικού σχεδίου που είναι πλέον απαραίτητο αφού η στοματική υγεία των Ελλήνων έχει εγκαταλειφθεί πλήρως».

Τις επόμενες μέρες, οι εκπρόσωποι της ΕΟΟ θα επιδιώξουν συνάντηση με τους αρμοδίους για θέματα υγείας όλων των κομμάτων και θα ζητήσουν «τη δέσμευσή τους ότι θα εντάξουν στο πρόγραμμα υγείας τους τη σταθερή χρηματοδότηση της στοματικής υγείας που θα ανέρχεται στο 5% των συνολικών δαπανών υγείας» πρόσθεσε ο κ. Δεβλιώτης και τόνισε ότι «στόχος μας είναι η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων στην πρόσβαση στην οδοντιατρική περίθαλψη και να κατανοήσουν όλοι οι πολίτες ότι η στοματική υγεία είναι σημαντική και αλληλένδετη με τη σωματική υγεία».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ