Τσίπρας: Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για τις ζωές μας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019 14:12 Τσίπρας: Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε για τις ζωές μας
«Η κάλπη είναι άδεια και θα την γεμίσουμε εμείς»

Το βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών, εάν η χώρα προχωρήσει μπροστά με ασφάλεια και με όλους τους Έλληνες ή αν θα διακινδυνεύσει την επιστροφή στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνομιλώντας στο Μαντράκι της Ρόδου με εργαζόμενους στον τουρισμό.

Οι τελευταίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή τριών συλλογικών συμβάσεων στους βασικούς κλάδους του τουρισμού καθώς και για τους ελέγχους που διενεργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, κάτι που έχει μειώσει σημαντικά, όπως είπαν, την εργοδοτική αυθαιρεσία και παραβατικότητα.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι έχουν εξαγγελθεί επιπλέον 150 προσλήψεις στο ΣΕΠΕ για την αύξηση των ελέγχων. Σημείωσε δε, πως και ενόψει των εκλογών, συγκρούονται δύο αντιλήψεις: Η μία που θέλει την οικονομική ανάπτυξη να συμβαδίζει με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, και η άλλη που επιτρέπει την παραβατικότητα της κακώς εννοούμενης επιχειρηματικότητας με την έλλειψη ελέγχων. Αυτή η κακή αντίληψη (της επιχειρηματικότητας) βασίζεται στις offshore, την αποφυγή φορολογικών και εργασιακών ελέγχων, πρόσθεσε.

Καθώς η συνομιλία του πρωθυπουργού μετατράπηκε σε μια αυθόρμητη... λαϊκή συνέλευση, ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε από πολίτη για το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο κ. Τσίπρας απάντησε πως μετά από τρία δύσκολα χρόνια κατανοεί τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων που επλήγησαν και που θέλησαν να στείλουν μήνυμα. Πρόσθεσε μάλιστα, πως έλαβε το μήνυμα και εξετάζει τα λάθη και τις παραλείψεις. Ωστόσο, σημείωσε, ότι είναι εντελώς διαφορετικός ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών. Εξήγησε δε, ότι ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών ξεπερνά τις ιδεολογικές γραμμές που εκφράστηκαν στις ευρωεκλογές και αφορά την επόμενη μέρα για τον τόπο, για όλους μας, για τη νέα γενιά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το «βασικό δίλημμα, ανεξάρτητα ακόμη και από τις κομματικές προτάσεις, αφορά το μέλλον της χώρας», είπε με έμφαση ο κ. Τσίπρας και έκλεισε αισιόδοξα λέγοντας ότι «στις 7 Ιούλη η κάλπη είναι άδεια και θα την γεμίσουμε εμείς».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση