Απόβαση ελεγκτών της ΑΑΔΕ στο Αιγαίο – Σαρώνουν τα πάντα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 22:37 Απόβαση ελεγκτών της ΑΑΔΕ στο Αιγαίο – Σαρώνουν τα πάντα

Απόβαση στα νησιά του Αιγαίου έχουν κάνει οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Πρόκειται για ένα μεγάλο σχέδιο με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Στο στόχαστρό τους έχουν μπει ακόμα και τουρκικά πλοιάρια. Ξενοδοχείο στη Μύκονο ξέχασε να κόψει αποδείξεις ύψους 17.000 ευρώ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται σαρωτικοί έλεγχοι στο Αιγαίο για φορολογικές παραβάσεις. Όπως έχει γνωστό δεκάδες είναι οι ελεγκτές που έχουν εγκατασταθεί στα νησιά προκειμένου να διενεργήσουν ελέγχους. Και όλα αυτά πριν αρχίσουν οι 50.500 θερινοί έλεγχοι που έχουν προγραμματιστεί 1η Ιουλίου έως 30 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα μεγάλο και στοχευμένο σχέδιο και χτυπούν περιοχές οι οποίες κατά το παρελθόν έχουν γίνει πολλές και μεγάλες παραβάσεις.

Στην Μύκονο ένα ξενοδοχείο έχει εντοπιστεί να κάνει φοροδιαφυγή. Είχε κλείσει δεκάδες πελάτες μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, αλλά είχε ξεχάσει να τους κόψει αποδείξεις. Το ποσό υπολογίζεται στις 17.000 ευρώ, όπως ανέφερε ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ALPHA.

Επίσης έγιναν έλεγχοι σε 12 ιδιοκτήτες θαλάσσιων TAXI γιατί δεν έκοβαν αποδείξεις σε Σπέτσες, Ύδρα και Πόρτο Χέλι.

Σε όλο σχεδόν το Αιγαίο έχουν πάει κλιμάκια της ΑΑΔΕ και σαρώνουν με ελέγχους τα πάντα. Συγκεκριμένα έχουν πάει σε Πάτμο, Ρόδο, Κρήτη, Σπέτσες, Υδρα, Πόρτο Χέλι, Σκιάθο, Αλόννησο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα ελέγξουν τα πάντα. Στο στόχαστρό τους έχουν μπει τουρκικά πλοιάρια . Αυτά κάνουν καθημερινά δρομολόγια στα ελληνικά νησιά από τα παράλια της Τουρκίας δίχως να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας σε ΔΟΥ στην Ελλάδα. Πολύ απλά δεν πληρώνουν φόρους για τα κέρδη τους από την Ελλάδα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση