Ερντογάν: Ό,τι και να λέει ο Τσίπρας, εμείς γεωτρήσεις θα κάνουμε

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 13:14 Ερντογάν: Ό,τι και να λέει ο Τσίπρας, εμείς γεωτρήσεις θα κάνουμε

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί», είπε.

Νέα προειδοποίηση από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιμένει ότι θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις παρά τις διεθνείς αντιδράσεις. 

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα επιτρέψει γεώτρηση κοντά στο Καστελόριζο, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Οτιδήποτε και να πει ο ίδιος εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Έχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, σημείωσε ακόμη ότι «μέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης τα οποία αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’».

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση