«Έσπασαν» τα ισόβια για τον παιδοκτόνο της μικρής Στέλλας στην Αγία Βαρβάρα!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 21:49 «Έσπασαν» τα ισόβια για τον παιδοκτόνο της μικρής Στέλλας στην Αγία Βαρβάρα!

Ένοχος ομόφωνα, χωρίς μειωμένο καταλογισμό αλλά με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο 61χρόνος πρώην αστυνομικός ο οποίος τον Απρίλιο του 2017 σκότωσε την 6χρόνη κόρη του Στέλλα και στη συνέχεια πέταξε το πτώμα της σε κάδο απορριμάτων στην Αγία Βαρβάρα.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού όπως και πρωτοδίκως.

Ωστόσο, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου ομόφωνα παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση και «έσπασε» την ποινή της ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε πρωτοδίκως.

Τελικά, ο 61χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και έξι μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων πέντε ετών.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Σπύρος Δημητρίου ζήτησε την απόδοση των προσωπικών αντικειμένων της Στέλλας στη μητέρα της ωστόσο καθώς το πρωτόδικο δικαστήριο τα είχε δώσει στον πατέρα κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να συμβεί. Ο κατηγορούμενος ωστόσο από το εδώλιο δήλωσε «θα τα δώσω εγώ».

Νωρίτερα, με τη μόνιμη επωδό: «δεν το ήθελα, έγινε άθελά μου, αγαπούσα την Στέλλα» απαντούσε στις συνεχείς ερωτήσεις της έδρας ο 61χρονος συνταξιούχος αστυνομικός κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Ο κατηγορούμενος, όπως και πρωτόδικα επικαλέστηκε ότι αντιμετωπίζει ψυχιατριακά προβλήματα (δυσθυμική διαταραχή).

Για τη νύχτα που συνέβησαν όλα – την οποία ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε «μοιραίο βράδυ» –  ο 61χρόνος περιέγραψε:

«Έφυγα από νοσοκομείο, πήγα τα παιδιά στη κουμπάρα μου και μετά πήγα και ήπια ένα ποτήρι κρασί με ένα φίλο μου σε μία ταβέρνα. Στη συνέχεια, πήρα τα παιδιά και γυρίσαμε σπίτι με το αυτοκίνητο. Έφτιαξα γάλα να πιούνε και είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό μου. Μου είπε να κάνεις την μικρή, μπάνιο. Ο Μάριος νύσταζε και πήγε για ύπνο. Είπα της μικρής να κάνουμε μπάνιο και είπε «δεν θέλω», άρχισε να κλαίει «θέλω τη μαμά μου». Της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει, για να μην ξυπνήσει ο Μάριος και άθελα μου έγινε ό,τι έγινε. Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή».

Πρόεδρος: Τη μύτη γιατί την κλείσατε;

Κατηγορούμενος:  Άθελά μου έγινε, δεν το κατάλαβα.

Πρόεδρος: Δεν το καταλάβατε όταν σας δάγκωσε στο χέρι;

Κατηγορούμενος: Δεν το κατάλαβα, άθελά μου έγινε.

Πρόεδρος: Και εκεί που δεν κουνιόταν δεν καταλάβατε;

Κατηγορούμενος: Δεν το κατάλαβα άθελά μου έγινε.

Πρόεδρος: Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς πως όταν κάποιος κλείνει στόμα και μύτη γίνεται άθελά του!

Όσον αφορά τις ενέργειές του μετά το έγκλημα που προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές, σκηνοθετώντας ληστεία στο σπίτι που οδήγησε όπως ισχυρίστηκε στην απαγωγή της μικρής, υποστήριξε ότι «ήμουν θολωμένος γί αυτό είπα ό, τι είπα».

Πρόεδρος: Που αποδίδεται το περιστατικό;

Κατηγορούμενος: Αυτό έγινε άθελα μου, εγώ το παιδί το αγαπούσα και το έτρεχα στους γιατρούς. Θέλω συγχώρηση από το Θεό και ζητάω συγνώμη από τη γυναίκα και τα παιδιά μου

Πρόεδρος: Γι’ αυτό να απολογηθείτε όταν είστε ενώπιον του Θεού!

Κατηγορούμενος: Ό,τι έγινε, έγινε άθελά μου, εγώ το αγαπούσα.

Συγγενής (κλαίγοντας): Γι’ αυτό το πήγες στα σκουπίδια;

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου όπως και πρωτοδίκως για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού.

Η εισαγγελέας αξιολογώντας τα έγγραφα, τις καταθέσεις και την απολογία του κατηγορουμένου απέδωσε το έγκλημα «στην πίεση που είχε δεχθεί ο 61χρονος από το γεγονός ότι η μικρή είχε πρόβλημα υγείας. Μπορεί να κουράστηκε και ο ίδιος από το γεγονός και να προέβη στην πράξη να πιάσει το παιδί από το λαιμό και να της κλείσει τη μύτη και στη συνέχεια να το μετάνιωσε. Η μικρή αντέδρασε και συνέβη ό,τι συνέβη από την πίεση που άσκησε ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος και την απουσία της συζύγου του».

Επίσης, η εισαγγελέας τόνισε ότι δεν υπήρξε διατάραξη των πνευματικών λειτουργιών και της συνείδησης του 61χρονου κατά την τέλεση της πράξης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι ενέργειές του μετά δείχνουν μεθοδοτικότητα, οργανωμένη σκέψη και πλήρη πνευματική διαύγεια.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ότι ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε το σώμα της 6χρονης στον κάδο, προκάλεσε αναστάτωση στο σπίτι, εξαφάνισε της κοσμήματα της συζύγου, άφησε την τσάντα της ανοικτή στον καναπέ, τα κλειδιά στην εξώπορτα και κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία, κάνοντας λόγο για απαγωγή της κόρης του.

Τέλος, κατέληξε ότι ο κατηγορούμενος είχε πλήρη δόλο.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση