Ενόχληση Μητσοτάκη για τα … κοστούμια, χαμόγελα για την ενότητα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 17:44 Ενόχληση Μητσοτάκη για τα … κοστούμια, χαμόγελα για την ενότητα

«Να φορέσουν την στολή εργασίας, να σταματήσουν από τώρα να ράβουν υπουργικά κουστούμια γιατί μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων», είπε.

Μόνο τυχαίες δεν θα πρέπει να θεωρούνται οι συνεχείς αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όσους άρχισαν να προβάρουν υπουργικά κοστούμια. Στην Πειραιώς γνωρίζουν ότι εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, αλλά και ορισμένοι που μετείχαν στην προηγούμενη Βουλή, διαρρέουν σε φιλικά τους πρόσωπα ότι θα αναλάβουν συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Άλλοι πάλι πληροφορούνται μέσω δημοσιευμάτων ότι ενδεχομένως να μετέχουν στην κυβέρνηση, αλλά δεν τους αρέσει το υπουργείο, καθώς επιθυμούν ένα χαρτοφυλάκιο πιο ψηλά στην ιεραρχία. 

Όλα τα παραπάνω που παραδοσιακά γίνονται σε ένα κόμμα που είναι πολύ πιθανό να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, έχουν ενοχλήσει τον πρόεδρο της ΝΔ που τονίζει σε κάθε πλευρά πως δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε τώρα, αλλά ούτε και στο μέλλον καμία αλαζονική συμπεριφορά.

Παράλληλα σημειώνει με κατηγορηματικό τρόπο πως  στην περίπτωση που οι πολίτες του δώσουν ισχυρή εντολή στις 7 Ιουλίου, ο ίδιος και κανείς άλλος δεν θα έχει λόγο για την συγκρότηση της κυβέρνησης.

«Και σε όσους προεξοφλούν την εκλογική νίκη της ΝΔ τους λέω να είναι πολύ επιφυλακτικοί. Να φορέσουν την στολή εργασίας, να σταματήσουν από τώρα να ράβουν υπουργικά κουστούμια γιατί μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων. Να δουλέψουν πάρα πολύ σκληρά και κυρίως πάρα πολύ σεμνά για να πείσουν και τους πολίτες που δεν μας εμπιστεύθηκαν, ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους» είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξη του δείχνοντας την δυσαρέσκεια που υπάρχει για την στάση  συγκεκριμένων προσώπων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει πως τέτοιες συμπεριφορές στέλνουν λάθος μηνύματα στην κοινωνία και απομακρύνουν τους πολίτες την ώρα μάλιστα που η κεντροδεξιά παράταξη δίνει την ύστατη μάχη προκειμένου η ΝΔ να επιστρέψει ισχυρή στην εξουσία και να βάλει οριστικά τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. 

Η ενότητα το ισχυρό χαρτί της ΝΔ  

Μετά από χρόνια η κεντροδεξιά παράταξη εμφανίζεται τόσο ενωμένη με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και όλα τα κορυφαία στελέχη να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Η πρώτη ομιλία του Κώστα Καραμανλή σε κομματική εκδήλωση από το 2009, δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την στρατηγική που ακολούθησε κατάφερε να ενώσει όλες τις «γαλάζιες» πτέρυγες του κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έμεινε αυτή την φορά σε μία τυπική δήλωση, πήγε στην εκλογική του περιφέρεια την Θεσσαλονίκη που έχει σημαντικά ερείσματα, και στήριξε με ιδιαίτερη θέρμη τον πρόεδρο του κόμματος τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα την οποία μόνο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να προσφέρει. Ο Κώστας Καραμανλής δεν θα μείνει μόνο στην ομιλία του στο Βελλίδειο καθώς σήμερα θα περιοδεύσει στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας ενώ θα έχει συναντήσεις με στελέχη και τοπικούς φορείς. 

Στην Πειραιώς επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς βλέπει πως όλοι πλέον έχουν συστρατευθεί με τους στόχους που έχει θέσει για την επόμενη μέρα ο πρόεδρος του κόμματος. Αυτό ουσιαστικά είναι και το ισχυρό χαρτί της ΝΔ για τις εκλογές της 7ηςΙουλίου προκειμένου να γίνει πράξει η αυτοδυναμία, άλλωστε το μήνυμα της ενότητας είναι εκείνο εκπέμπει καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δίχασε τους πολίτες.

«Επέλεξα να γυρίσω πάλι την Ελλάδα με διαφορετικού τύπου περιοδείες, για να απευθύνω πρόσκληση ενότητας σε όλους τους πολίτες και σε όσους δεν μας επέλεξαν στις προηγούμενες εκλογές» τονίζει διαρκώς στις δημόσιες τοποθετήσεις του.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να περιοδεύσει σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος στα τέλη της εβδομάδας με στόχο την ακόμη περαιτέρω συσπείρωση την «γαλάζιας» βάσης, προσελκύοντας ψηφοφόρους που απομακρύνθηκαν από το κόμμα από το 2009 μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα θα επιχειρήσει να συμπιέσει και την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου που έχει σημαντική δύναμη στους νομούς της Μακεδονίας.  

Ασυλο, ΟΤΑ και Ποινικός Κώδικας στο πρώτο νομοσχέδιο

Μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ρ/σ ΣΚΑΪ. Τόνισε ότι δεν θα επαναφέρει το ισχύον σύστημα και ζήτησε τουλάχιστον ευρύτερες συναινέσεις για να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους οι εγγεγραμμένοι Έλληνες του εξωτερικού.

Αν σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιοδήποτε τρόπο από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν θα χρειαστούν εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο διευκρίνισε, σημείωσε, όμως, ότι αν δεν έχει ισχυρή εντολή δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

Ανέφερε, επίσης, ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η ΝΔ θα περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις για να μπορούν να κυβερνηθούν οι δήμοι, αλλά και για "προβληματικά" άρθρα του Ποινικό Κώδικα που αφορούν θέματα βαριάς εγκληματικότητας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο πανεπιστημιακό άσυλο, τονίζοντας ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η ΝΔ, θα περιλαμβάνεται η κατάργησή του. Αν ένας διακινητής ναρκωτικών μπει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο τότε θα μπεί η αστυνομία και θα τον συλλάβει, εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε ότι ζήτησε προτάσεις από τους πρυτάνεις για ελεγχόμενη πρόσβαση σε κτίρια και διαβεβαίωσε ότι θα αδειάσει το Πολυτεχνείο από τους "μπαχαλάκηδες". Επίσημανε, επίσης, ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση του για να τηρηθεί ο νόμος και να υπάρξει ασφάλεια και τάξη.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, ότι η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης θα οριστεί από τη νέα κυβέρνηση.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση