Τσαβούσογλου στη γραμμή Ερντογάν απειλεί την Κύπρο με «απάντηση όπως στο παρελθόν»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 14:59 Τσαβούσογλου στη γραμμή Ερντογάν απειλεί την Κύπρο με «απάντηση όπως στο παρελθόν»

Ακραία προκλητικός και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγες ώρες μετά τον Ερντογάν. Καλεί την Κύπρο να μην… τολμήσει κανένα βήμα στην Ανατολική Μεσόγειο! Αν το κάνουν θα πάρουν κατάλληλη απάντηση όπως στο παρελθόν, είπε.

Προκλητικός για ακόμα μια φορά, με απειλές πολέμου κατά της Κύπρου εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγες ώρες αφού και ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε απειλήσει ξεκάθαρα Ελλάδα και Κύπρο!

«Στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα. Αν τολμήσουν θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση όπως στο παρελθόν», είπε ο Τσαβούσογλου μιλώντας τουρκική κρατική τηλεόραση TRT.

«Δεν έχει σημασία για εμάς το τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, που υποστήριξε πως όχι μόνο η Τουρκία δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αλλά μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην… υφαλοκρηπίδα της!

«Όλα τα βήματα μας είναι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Το τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της το αποφασίζει μόνο η Τουρκία. Είναι καθήκον της Τουρκίας, ως εγγυήτρια δύναμη, να προστατέψει τα δικαιώματα της «Τουρκικής Δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου» και του τουρκοκυπριακού λαού», είπε ακόμα ο Τσαβούσογλου.

Ο Ερντογάν

Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας έρχονται λίγες ώρες μετά από εκείνες, στο ίδιο προκλητικό κλίμα, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους μετά το ταξίδι του στην Κίνα, αναφέρθηκε στην ανατολική Μεσόγειο λέγοντας πως «κάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε». Έφτασε δε στο σημείο να κατηγορήσει την Κύπρο πως δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ (!) με νομιμότητα!

Εξαπέλυσε ευθείες απειλές σε όσους ζητούν (όπως η Ελλάδα και η Κύπρος) από την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες. «Αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε. Είναι απαράδεκτο να διεκδικούν πράγματα εκεί όσοι δεν έχουν δικαιώματα. Άλλωστε και η «νότια Κύπρος» δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ με τη νομιμότητα», είπε ο Ερνογάν.

Με πληροφορίες από www.eleftherostypos.gr

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση