New York Times: Η Ελλάδα υποτιμούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τώρα είναι πρωθυπουργός

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 13:53 New York Times: Η Ελλάδα υποτιμούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τώρα είναι πρωθυπουργός

H αμερικανική εφημερίδα σχολιάζει ότι «η υποτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ένα εθνικό σπορ στην Ελλάδα», όμως εκείνος γέλασε τελικά τελευταίος

Ο άνθρωπος που ορισμένοι τον υποτιμούσαν και τον έλεγαν «Κούλη», τώρα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδος, όπως αναφέρουν οι «New York Times» σε σημερινό τους άρθρο που φιλοξενεί δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από τις εκλογές. 

Απεικονίζοντας τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό σε μία από τις ομιλίες του στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να σφίγγει το χέρι των οπαδών του, η αμερικανική εφημερίδα σχολιάζει ότι «η υποτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ένα εθνικό σπορ στην Ελλάδα».
 
«Για τους επικριτές του ήταν ο "Koulis", ...όμως, ύστερα από τη σαρωτική νίκη του στις εθνικές εκλογές της Κυριακής, ο κ. Μητσοτάκης, ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ήταν αυτός που γέλασε τελευταίος», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα. «Η άνοδος του στην πρωθυπουργία της Ελλάδος μαρτυρά την αντοχή του και τη ριζική μετατόπιση του πολιτικού συστήματος που έχει υποστεί η χώρα μέσα σε μια δεκαετία ακραίων οικονομικών δυσκολιών, αλλά και την επακόλουθη αναμόρφωση των πολιτικών συμμαχιών».
 
«Είναι επίσης μια εντυπωσιακή αναθέρμανση ενός πολιτικού κόμματος σε μια εποχή όπου τα ευρωπαϊκά κεντροδεξιά κόμματα αγωνίζονται να κερδίσουν τις εκλογές και να σχηματίσουν κυβερνήσεις χωρίς εταίρους», γράφουν οι «New York Times».

underestimate

«Ο πιο νέος από τα τέσσερα παιδιά του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θα χρειαστεί να πείσει ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού ότι έχει επιφορτιστεί με το να οδηγήσει αυτό το εξαντλημένο έθνος σε καλύτερα χρόνια. Θα χρειαστεί να πείσει εκείνους που πιστεύουν ότι δεν έχει την αρμοδιότητα να αντιμετωπίσει την πολυπλοκότητα των τεράστιων οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων της Ελλάδος. Μπορεί να μην είναι εύκολο», σχολιάζει το δημοσίευμα.
 
«Ο κ. Μητσοτάκης απέκτησε πτυχίο στο Χάρβαρντ και μεταπτυχιακό στο Στάνφορντ... Εργάστηκε στην επενδυτική τράπεζα «Chase Investment Bank» και στην «McKinsey and Company», μια εταιρεία παροχής συμβουλών, στο Λονδίνο, προτού αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στην πολιτική...»

«Λέει ότι το επώνυμό του τον βοήθησε να εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής αλλά ότι, εν πάση περιπτώσει, αυτό σημαίνει και περισσότερη ευθύνη». 

«Δεν είδα ότι οι πολίτες με ψήφισαν επειδή προέρχομαι από μια πολιτική οικογένεια», ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του. 

 «Το οικογενειακό του όνομα και οι διασυνδέσεις που έχει του έδωσαν μια πορεία προς την πολιτική», δήλωσε ο Νίκος Μαλκούτζης, εκδότης της ιστοσελίδας οικονομικής ανάλυσης «MacroPolis».
«Αλλά, ως ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, έχει χαράξει τον δικό του δρόμο, υποστηρίζοντας τις φιλελεύθερες πολιτικές που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσαν ως «ανάθεμα» για τους Έλληνες ψηφοφόρους και πολιτικούς», προσθέτει.

«Υπάρχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα όταν σε υποτιμούν», δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν με πειράζει αυτό. Έχω μια δουλειά να κάνω, κι έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου», προσθέτει.   «Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι διασκεδάζει με τα όσα του προσάπτουν οι επικριτές του και τα αποδίδει στη «βρώμικη» πολιτική του βασικού του πολιτικού αντιπάλου, Αλέξη Τσίπρα», επισημαίνουν οι «New York Times».

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση