Ποιοι θα είναι οι υπουργοί στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 14:21 Ποιοι θα είναι οι υπουργοί στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τα πρόσωπα που αναμένεται να αναλάβουν κρίσιμες θέσεις μετά τη νίκη στις εκλογές

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το αποτέλεσμα της κάλπης των εθνικών εκλογών 2019.

Στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ οι υπουργοί αναμένεται να ορκιστούν την Τρίτη.

Για το υπουργείο Οικονομικών, οι σκέψεις που γίνονται και αναμένεται να επισημοποιηθούν με τις ανακοινώσεις, είναι να αναλαμβάνει ο Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ υφυπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Κεφαλογιάννης. Το υπουργείο Ανάπτυξης ενδέχεται να μετονομαστεί σε Επενδύσεων και να το αναλάβει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα που θα είναι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι: ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Κωστής Χατζηδάκης στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και ο Κώστας Καραμανλής στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο υπουργείο Εσωτερικών, η Νίκη Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας με υφυπουργό τη Σοφία Ζαχαράκη, ο Γιάννης Βρούτσης στο υπουργείο Εργασίας, ο Κώστας Τσιάρας στο Δικαιοσύνης και ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Επικρατείας, ο οποίος αναμένεται να μετακομίσει στο γραφείο του Αλέκου Φλαμπουράρη στη Β. Σοφίας.

Υφυπουργός Εσωτερικών αναμένεται να αναλάβει ο Θοδωρής Λιβάνιος, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση.

Ο Νίκος Παπαγιωτόπουλος φαίνεται να οδεύει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας στο υπουργείο Υγείας. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να αναλάβει ο Λευτέρης Οικονόμου, πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ και Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη. Το Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να αναλάβει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στο Μεταναστευτικής Πολιτικής όλα συγκλίνουν ότι θα το αναλάβει ο Άγγελος Συρίγος, ενώ ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει το Ναυτιλίας.

Η Κύρα Κάπη θα αναλάβει διευθύντρια Επικοινωνίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι 7 με 10 πρόσωπα αναμένεται να είναι εξωκοινοβουλευτικοί που αναμένεται να λάβουν θέσεις υφυπουργών.

Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης ένα πιθανό άνοιγμα σε πρόσωπα προς την Κεντροαριστερά.

Ορκίζεται η κυβέρνηση, πότε θα γίνει το πρώτο υπουργικό

Μετά τη μεγάλη νίκη που εξασφάλισε στη Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου, βρέθηκε Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί στο αξίωμα του πρωθυπουργού και να λάβει από τον Προκόπη Παυλόπουλο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αμέσως μετά μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου από τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα.

Ο νέος πρωθυπουργός είναι έτοιμος να ανακοινώσει έως το απόγευμα σήμερα τον κατάλογο με τους υπουργούς και υφυπουργούς, οι οποίοι προγραμματίζεται να ορκιστούν την Τρίτη και να μεταβούν αμέσως στα υπουργεία για να αναλάβουν καθήκοντα. Οι πληροφορίες θέλουν το νέο υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάζει για πρώτη φορά την Τετάρτη με την πλήρη σύνθεσή του και εκεί κάθε μέλος του να παραλαμβάνει φάκελο με τις προτεραιότητες του τομέα του που πρέπει να προωθηθούν τάχιστα.

Αρχηγείο στο… υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να χρησιμοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου ως χώρο υποδοχής υψηλών προσκεκλημένων και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις καθώς

Το σχέδιο του προέδρου τη ΝΔ είναι να στήσει το αρχηγείο του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στον πέμπτο όροφο αναμένεται να βρίσκεται το γραφείο του νέου πρωθυπουργού της χώρας.

Στον τέταρτο όροφο θα έχει το γραφείο του ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κ. Άκης Σκέρτσος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, κ. Κωνσταντίνος Ζούλας.

πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση