Βρούτσης: Προτεραιότητα η άμεση έκδοση των 250.000 εκκρεμών συντάξεων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 15:53 Βρούτσης: Προτεραιότητα η άμεση έκδοση των 250.000 εκκρεμών συντάξεων
«Θα επιστρεψει το λευκό μητρώο επιχειρήσεων μέσω του οποίου θα επιβραβεύονται οι συνεπείς επιχειρηματίες με μείωση των εισφορών που πρέπει να καταβάλλουν» είπε ο υπουργός Εργασίας - «Δεν λέμε ότι τα κάναμε όλα καλά. Οι μισθοί είναι κατώτεροι των αναγκών και η ανεργία πρέπει να μειωθεί περαιτέρω» παραδέχθηκε η Έφη Αχτσιόγλου

Με σύντομες διαδικασίες πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής-παράδοσης και στο Υπουργείο Εργασίας. Ο νέος υπουργός Γιάννης Βρούτσης  εμφανίστηκε συγκινημένος για την επάνοδό του σε ένα χώρο που γνωρίζει καλά και εξήγγειλε τις επείγουσες προτεραιότητες του τομέα εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης που είναι:

br-ax01


-          Άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων που ξεπερνούν τις 250.000. Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για λογιστικές μεθοδεύσεις που εμφανίζουν πλεόνασμα παγώνοντας την έκδοση των συντάξεων

-          Εως την 1/6/2020 το 34% των συντάξεων θα βγαίνουν ψηφιακά

-          Θα επιστρεψει το λευκό μητρώο επιχειρήσεων μέσω του οποίου θα επιβραβεύονται οι συνεπείς επιχειρηματίες με μείωση των εισφορών που πρέπει να καταβάλλουν.

br-ax02

-          Ενταντικοποίηση των ελέγχων που ατόνησαν λογω προεκλογικής περιόδου στις τουριστικές περιοχες για την αδήλωτη εργασία.
 
-          Δεν θα ισοπεδώσουμε τα πεπραγμένα είπε ο νέος υπουργός. «Θα διατηρήσουμε οτιδήποτε καλό» επεσήμανε ο κ. Βρούτσης.
 
-          Παραδίδοντας το τιμόνι του υπουργείου  Εργασίας η κυρία Αχτσιόγλου έκανε απολογισμό του έργου της σημειώνοντας: «Δεν λέμε ότι τα κάναμε όλα καλά. Οι μισθοί είναι κατώτεροι των αναγκών και η ανεργία πρέπει να μειωθεί περαιτέρω».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε η απερχόμενη υπουργός στην ομάδα διαπραγμάτευσης με τους δανειστές που υπερασπίστηκε τις ελληνικές θέσεις.

br-ax03

 

br-ax04

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση