Ποια είναι τα δέκα νομοσχέδια που φέρνει άμεσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη Βουλή (video)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 16:12 Ποια είναι τα δέκα νομοσχέδια που φέρνει άμεσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη Βουλή (video)

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της ψήφισης των πρώτων νομοσχεδίων της νέας κυβέρνησης

Tο νέο κυβερνητικό επιτελείο έχει ήδη έτοιμα τα πρώτα δέκα νομοσχέδια που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή ακόμα και μέσα στον Αύγουστο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα νομοσχέδια αφορούν τη φορολογία (περιλαμβάνει τις αλλαγές και τις φοροελαφρύνσεις που έχει προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το δεύτερο θα είναι το επενδυτικό. Παράλληλα άλλο ένα νομοσχέδιο θα είναι το ασφαλιστικό (οι αλλαγές στην ασφάλιση και τον επικουρικό τομέα.

Επίσης ακόμα ένα νομοσχέδιο θα αφορά τη Δικαιοσύνη (δεν θα είναι η κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, αλλά ορισμένων πτυχών του που είχε ελαστικοποιήσει τις ποινές του μαζί με κάποιες επιλεκτικές αλλαγές στον ποινικό κώδικα που πέρασαν την τελευταία εβδομάδα). Επίσης ένα νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση είναι αυτό που αφορά τις επενδύσεις. Τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια είτε θα έρθει με τη μορφή νομοσχεδίου είτε με προεδρικό διάταγμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Έθνος

Προσαρμοσμένη αναζήτηση