Με «άγριες διαθέσεις» ο Χρυσοχοΐδης – Δείχνει «πόρτα» στην ηγεσία της ΕΛΑΣ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιουλίου 2019 22:02 Με «άγριες διαθέσεις» ο Χρυσοχοΐδης – Δείχνει «πόρτα» στην ηγεσία της ΕΛΑΣ

Δείχνει πόρτα στην ηγεσία της ΕΛΑΣ ο Χρυσοχοΐδης. Συγκάλεσε σύσκεψη χωρίς την παρουσία Αρχηγού και Υπαρχηγού. Τι σηματοδοτεί η ανάληψη καθηκόντων από τον Λευτέρη Οικονόμου, αλλά και τον Φώτη Νασιάκο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φαίνεται πως ανέλαβε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχοντας συγκεκριμένο σχέδιο στο μυαλό του.

Η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να συγκαλέσει σύσκεψη ανώτατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Με μία λεπτομέρεια, που έχει ξεχωριστή σημασία: Σε αυτή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις επτά το απόγευμα, δεν ήταν παρόντες ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.!

Το γεγονός ερμηνεύεται ως αποδοκιμασία προς την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- θεωρείται ειλημμένη απόφαση η αλλαγή της.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέλεξε να βρίσκονται στο πλευρό του οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε όταν στο παρελθόν είχε και πάλι το τιμόνι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Έτσι εκτός από τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου – με τον οποίο είχε συνεργαστεί στενά στο παρελθόν ο κ. Χρυσοχοΐδης- ρόλο άτυπου συμβούλου αναμένεται να αναλάβει και ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, Φώτης Νασιάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άμεσοι στόχοι του νέου υπουργού είναι να καταγράψει άμεσα το ανθρώπινο δυναμικό και να πυκνώσουν οι δυνάμεις της αστυνομίας. Οι διαδικασίες θα τρέξουν σύντομα ώστε να είναι έτοιμο το πλάνο της αντιεγκληματικής πολιτικής και να εφαρμοστεί άμεσα.

Απόλυτα χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά την ανάληψη των καθηκόντων του. «Μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε για την ασφάλεια της χώρας, η οποία ταυτίζεται με τη Δημοκρατία και το δικαίωμα μας να κυκλοφορούμε ελεύθεροι. Χωρίς ασφάλεια σαπίζει η Δημοκρατία και αυτό είναι η χαρά του ακροδεξιού», ήταν ένα από τα πρώτα μηνύματα που θέλησε να στείλει.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε επίσης πως «θέλουμε ειρήνη στις πόλεις και στις γειτονίες να κυκλοφορούν τα παιδιά μας ελεύθερα και με ασφάλεια. Αυτή είναι η μέγιστη αποστολή μας», φράση που εκτιμάτε πως απευθύνεται στους κατοίκους των Εξαρχείων αναφορικά με το άβατο.

πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση