Τραγωδία στην Χαλκιδική! Έξι οι νεκροί από την κακοκαιρία! Μεταξύ των θυμάτων και ένα παιδί δύο ετών!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 01:08 Τραγωδία στην Χαλκιδική! Έξι οι νεκροί από την κακοκαιρία! Μεταξύ των θυμάτων και ένα παιδί δύο ετών!

Τραγικές είναι οι εξελίξεις μετά την ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε ο καιρός τις τελευταίες ώρες. Έξι οι νεκροί στην Χαλκιδική που κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μια γυναίκα καταπλακώθηκε από στέγαστρο, ένα ζευγάρι βρήκε τραγικό θάνατο μετά από ανατροπή τροχόσπιτου, ένας 39χρονος καταπλακώθηκε από δέντρο μαζί με τον μόλις δύο ετών γιο του. Πληροφορίες υπάρχουν για νεκρό και στην Ημαθία. Αγνοείται κι ένας ψαράς στην Νέα Καλλικράτεια. Οι εικόνες προκαλούν δέος. Κεραυνοί χτυπούν σπίτια, χείμαρροι παρασύρουν τα πάντα, καταρρακτώδεις βροχές θυμίζουν βαθύ χειμώνα.

Ο καιρός παρουσίασε μια αδιανόητη επιδείνωση -ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως οδεύουμε προς τα μέσα Ιουλίου- και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά…

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε αρχικά η ΕΡΤ, υπάρχουν τρεις νεκροί στην Χαλκιδική από την σφοδρή κακοκαιρία. Δευτερόλεπτα αργότερα, η Δημόσια Τηλεόραση με ανάρτηση στο Twitter ενημερώνει για τους τρεις νεκρούς, ενώ τονίζει πως υπάρχουν πληροφορίες για ακόμη δύο που τελικά επιβεβαιώθηκαν…

Τι γνωρίζουμε για τους έξι νεκρούς

Είναι μια αδιανόητη τραγωδία. Υπάρχουν πληροφορίες τόσο από την ΕΡΤ, όσο και από τοπικά μέσα ενημέρωσης, που μιλούν για κατάρρευση μιας στέγης και δέντρων, αλλά και ορμητικά νερά σε πολλά σημεία, ενώ υπενθυμίζεται πως η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού!

Οι πληροφορίες που έρχονται «διαγράφουν» εικόνες απόλυτης καταστροφής! Όπως επιβεβαίωσε η Αστυνομία, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στα Νέα Πλάγια του δήμου Νέας Προποντίδας, όταν καταπλακώθηκε από στέγαστρο ταβέρνας.

Στη Σωζόπολη, του ίδιου δήμου, ανδρόγυνο αλλοδαπών τραυματίστηκε θανάσιμα, ύστερα από ανατροπή τροχόσπιτου.

Οι τοπικές Αρχές βρίσκονται επί ποδός καθώς υπάρχουν κι άλλα περιστατικά στα οποία ζητήθηκε συνδρομή πυροσβεστικής και αστυνομίας. Πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι κατά την πτώση του στεγάστρου στα Νέα Πλάγια σημειώθηκαν και δύο τραυματισμοί θαμώνων του καταστήματος, ενώ σε ξενοδοχείο της Νέας Ποτίδαιας δένδρο καταπλάκωσε πατέρα και γιο -μόλις δύο ετών- με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι νεκροί…

Συνολικά μόνο στην Χαλκιδική έξι νεκροί…

Και αγνοούμενος στην Καλλικράτεια!

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι έρευνες από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας για τον εντοπισμό ενός 62χρονου αλιέα, που βγήκε το απόγευμα για ψάρεμα με το σκάφος του ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες.Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτό του λιμενικού, παραπλέον πλοίο και πέντε αλιευτικά.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο από πτώσεις δένδρων και φερτών υλικών.

Καιρός: Εικόνες σοκ!

Να σημειωθεί πως από νωρίς ο καιρός χτυπούσε… αλύπητα την βόρεια Ελλάδα! Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όμως, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…

Η ΕΡΤ χαρακτηριστικά ανέφερε αρχικά: «Σφοδρή κακοκαιρία με τρεις νεκρούς και πληροφορίες για άλλους δύο στη Χαλκιδική, ανάμεσά τους ένα δίχρονο αγοράκι. Υπάρχουν διακοπές ρεύματος, ενώ 20 άτομα απεγκλωβίστηκαν στη Σιθωνία. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να κρατήσουν έως τις 6 το πρωί».

Καιρός Χαλκιδική: Ανεμοστρόβιλος, καταστροφές, κολόνες της ΔΕΗ στο δρόμο!

Εν τω μεταξύ ο καιρός είχε δείξει τα δόντια του από νωρίς στην Χαλκιδική! Στιγμές απόλυτου τρόμου έζησαν οι οδηγοί στον δρόμο της Χαλκιδικής, με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη, πριν τη στροφή για Πετράλωνα, το βράδυ της Τετάρτης, 10.07.2019, όταν μια κολόνα της ΔΕΗ έπεσε στον δρόμο με αποτέλεσμα να διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων αλλά και να κοπεί το δίκτυο του κινητών τηλεφώνων τους!

Εν τω μεταξύ, ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος χτύπησε το πρώτο και το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής – δηλαδή την Κασσάνδρα και την Σιθωνία – με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.

Τα περισσότερα προβλήματα έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής ο καιρός στην Ηράκλεια όπου σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση μαζί με τον ανεμοστρόβιλο, όπως και στα Μουδανιά και στις γύρω περιοχές. Σημειώνεται πως ο ανεμοστρόβιλος ήταν πιο έντονος στη Νικήτη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη, που μίλησε στο GR TIMES, ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε το πρώτο και δεύτερο πόδι με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές σε κατασκευές στην παραλία της Νικήτης.

Υπογραμμίζεται πως υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν ρεύμα ενώ το οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ανοιχτό.

Έχει ειδοποιηθεί η ΔΕΗ και τα συνεργεία σπεύδουν για να διορθώσουν τις βλάβες ενώ όπως ανέφερε δεν δέχθηκαν τηλεφωνήματα για εγκλωβισμούς ατόμων τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Καιρός: Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων με έναν τραυματία στην Θεσσαλονίκη!

Να σημειωθεί επίσης πως ο καιρός προκάλεσε και μία σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων που σημειώθηκε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης, 10.07.2019, στο δρόμο Θεσσαλονίκης Περαίας.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη κοντά στην 113 Πτέρυγα Μάχης. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκε ένας 50χρονος άνδρας για τον οποίο χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.

Στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Ο 50χρονος ανέφερε ότι έχει ζαλάδες, ενώ τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται, ενώ οι Αρχές συνιστούν προσοχή όσο ο καιρός συνεχίσει… τα τρελά του.

Με πληροφορίες από: grtimes.gr / ΕΡΤ.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση