Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BBC HARDtalk: Η ερώτηση της δημοσιογράφου που "στρίμωξε" τον Μητσοτάκη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 19:31 BBC HARDtalk: Η ερώτηση της δημοσιογράφου που "στρίμωξε" τον Μητσοτάκη

Για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου και για ποσοστό των γυναικών σε αυτό κλήθηκε να απαντήσει σε συνέντευξή στο BBC ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου και για ποσοστό των γυναικών σε αυτό κλήθηκε να απαντήσει σε συνέντευξή που παραχώρησε  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο  ΒΒC HARDtalk. 

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο BBC HARDtalk ρωτήθηκε από την δημοσιογράφο Ζεϊνάμπ Μπαντάουι αν υποστηρίζει την ισότητα των φύλων και πως εξηγεί το ότι σε σύνολο 51 στελεχών της κυβέρνησης μόλις 5 είναι γυναίκες. Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως υποστηρίζει την ισότητα των φύλων και θα ήθελε να κάνει περισσότερα γι΄ αυτό όσον αφορά την πολιτική αντιπροσώπευση των γυναικών.

«Δυστυχώς, δεν είχαμε τόσες γυναίκες να ενδιαφέρονται να μπουν στην πολιτική», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως εκτιμά ως θετικό βήμα ότι η Νέα Δημοκρατία έθεσε μια ποσόστωση στους υποψηφίους της, με το 40% να είναι γυναίκες. 

«Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να πάω να βρω έμπειρες γυναίκες», σχολίασε σε έντονο ύφος η Βρετανή δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση πως ρώτησε πολλές γυναίκες αλλά ήταν «κάτι παραπάνω από διστακτικές για να αναλάβουν τη θέση».

«Σε όλη τη χώρα με όλες αυτές τις υπέροχες Ελληνίδες;» επέμεινε η δημοσιογράφος, και ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Ζήτησα από πολλές γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση, ήταν πολύ πιο διστακτικές από ό,τι οι άντρες. Δεν είμαι χαρούμενος για τη σύνθεση βάσει φύλου και το αναγνωρίζω ανοιχτά, ωστόσο οι γυναίκες που έχουμε είναι πάρα πολύ ικανές και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν εξαιρετική δουλειά».

"Σίγουρα πρόκειται για έναν τομέα που μπορούμε να βελτιωθούμε" είπε καταλήγοντας. 

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

πηγή: thetoc.gr