ΕΦΕΤ: Ανακαλείται παρτίδα πασίγνωστου καφέ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 14:37 ΕΦΕΤ: Ανακαλείται παρτίδα πασίγνωστου καφέ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής, διαπίστωσε, μετά από δειγματοληψία και εργαστηριακή ανάλυση που διενεργήθηκε σε εξειδικευμένο εργαστήριο δοκιμών στη Γαλλία, ότι το προϊόν «Καφές espresso αλεσμένος 100% Arabica Gold, συσκευασμένος, με εμπορική ονομασία Danesi Caffe Espresso Italiano Gold Quality, βάρους 250 g, αριθμού παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, προέλευσης Ιταλίας, εταιρείας παραγωγής και συσκευασίας DANESI CAFFE SPA – ROMA», είναι νοθευμένο σε υψηλό ποσοστό με καφέ ποικιλίας Robusta.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από τις εμπλεκόμενες στην διακίνηση του προϊόντος επιχειρήσεις την άμεση ανάκληση / απόσυρση της ανωτέρω παρτίδας L12, ημερομηνίας λήξης 19/12/2020, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο εν λόγω έλεγχος που αφορούσε στην αυθεντικότητα – γνησιότητα καφέ ποικιλίας Arabica εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό ελέγχων του ΕΦΕΤ για την καταπολέμηση δόλιων πρακτικών και νοθείας στα τρόφιμα με γνώμονα πάντα την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση