Έπεσε ακατοίκητο κτίριο στην Αθήνα - Οι πρώτες αναφορές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 15:10 Έπεσε ακατοίκητο κτίριο στην Αθήνα - Οι πρώτες αναφορές

Ακατοίκητο κτίριο έχει καταρρεύσει στην οδό Ερμού, ενώ ρωγμές έχουν υποστεί άλλα κτίρια κυρίως στην περιοχή της Μάνδρας. Το ακατοίκητο βρισκόταν στην οδό Ερμού 90. 

Επίσης το ΕΚΑΒ έχει δεχτεί μια κλήση που αφορά τον τραυματισμό μια τουρίστριας μετά από σοβάδες που έπεσαν στην οδό Πατησίων, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ελαφρύς. 

Επιπλέον βράχια έπεσαν στην περιοχή του Αιγάλεω και μία πρόσοξη οικίας έχει πέσει στον Πειραιά. 

Πληροφορίες για θύματα και μεγαλύτερες ζημιές δεν υπάρχουν. 

Αμέσως μετά τον σεισμό από το Κέντρο του ΠΣ σήμανε συναγερμός και μεταξύ άλλων ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα μαζί με ένα συντονιστικό ελικόπτερο περιπολούν στον χώρο της Δυτικής Αττικής για αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή. Ταυτόχρονα δυνάμεις του ΠΣ και της ΕΛΑΣ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.

Λόγω του σεισμού ακυρώθηκε η συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης έφυγε εσπευσμένα για το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ απ΄όπου παρακολουθεί την εξέλιξη των γεγονότων.

Προβλήματα στις επικοινωνίες

Πολλά προβλήματα σημειώνεθηκαν στις επικοινωνίες μετά τον ισχυρό σεισμό που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μετά τη σεισμική δόνηση, αρκετοί άνθρωποι επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους, ωστόσο διαπίστωσαν ότι πολλές γραμμές ήταν "νεκρές". 

Αντιθέτως, οι εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων βρίσκονταν σε πλήρη λειτουργία και έτσι υπήρξε επικοινωνία μέσω αυτών των οδών.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση