Πολυμελής ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας - Εξι συλλήψεις

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 18:19 Πολυμελής ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας - Εξι συλλήψεις

Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησε χθες το απόγευμα η ΕΛ.ΑΣ, τα οποία επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που λάμβαναν μέτρα τάξης στη συμβολή των οδών Καραολή Δημητρίου και Βασ. Σοφίας, πλησίον της πρεσβείας της Γερμανίας.

Οι έξι συλληφθέντες, πέντε εξ' αυτών αλλοδαποί και ένας Έλληνας, συμμετείχαν σε ομάδα είκοσι περίπου ατόμων, η οποία χτυπώντας τους αστυνομικούς με καδρόνια, μπουνιές και κλωτσιές, επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό φραγμό και να προσεγγίσει το κτίριο της πρεσβείας, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί απέτρεψαν την επίθεση και κατάφεραν να συλλάβουν τα έξι άτομα, τα οποία στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν τη σύλληψη αντιστάθηκαν, απωθώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια τους.

 

Κατά την επιχείρηση για την αποτροπή της επίθεσης και τη σύλληψη των ατόμων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, που φέρουν εκδορές και οιδήματα σύμφωνα με γνωμάτευση του 401 Γ.Σ.Ν.Αθηνών.    

Επιπλέον οι πέντε συλληφθέντες αλλοδαποί αρνήθηκαν την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία δακτυλοσκόπησής τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε  δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, αντίστασης, εξύβρισης, διατάραξης κοινής ειρήνης, παράβαση του Νόμου περί όπλων και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, όπου τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος και ο περιοριστικός όρος της  υποχρέωσης εμφάνισης τους σε Αστυνομικό Τμήμα κάθε δυο ημέρες.

 

Πηγή: zougla.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση