45 χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα»: Αυτά που δεν πρέπει να ξεχνάμε

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 19:21 45 χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα»: Αυτά που δεν πρέπει να ξεχνάμε

Ήταν και τότε Σάββατο όπως και φέτος.

Ανήμερα του Αη – Λιος είχαμε στις 5:30’ το πρωί την απόβαση τούρκων στρατιωτών στο νησί, που εκμεταλλεύθηκε την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα και κατέλαβε σε δύο δόσεις σχεδόν το 40% της Μεγαλονήσου.

45 χρόνια μετά δεν ξέρουμε αν η αναφορά στη θλιβερή επέτειο του Αττίλα πρέπει να ξεκινά από το τότε ή από το σήμερα όταν συνεχίζονται οι προκλήσεις από το καθεστώς Ερντογάν.

Η 20η Ιουλίου στην Κύπρο ήταν συνέχεια του πραξικοπήματος που είχε σημειωθεί πέντε ημέρες νωρίτερα από τη Χούντα των Συνταγματαρχών σε βάρος του Μακαρίου, δίνοντας άλλοθι στην Τουρκία να παρουσιαστεί ως ειρηνευτική (!) δύναμη.

Οι «ειρηνευτικές» δυνάμεις των Τούρκων κατάσφαξαν 3.000 ελληνοκυπρίους, ενώ άλλοι 120.000 ξεσπιτώθηκαν για να παραχωρήσουν με τη βία την περιουσία τους στους κατακτητές (με τον Αττίλα ΙΙ).

Το Κυπριακό είναι ένα από τα πολλά μαθήματα της Ελληνικής ιστορίας όταν η πολιτική και οι προσωπικές φιλοδοξίες μας κρατούν διαιρεμένους. Τα λάθη εγκληματικά αν και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμη πιο σκληρή λέξη…

Δείτε ένα από τα πολλά ρεπορτάζ που έχουν γίνει για την τραγωδία της Κύπρου, που παρουσιάζει το χρονικό από τις 15 Ιουλίου μέχρι και τις 21 Ιουλίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση