Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Μεγάρων, ενισχύονται δυνάμεις στο Μαρκόπουλο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019 18:40 Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Μεγάρων, ενισχύονται δυνάμεις στο Μαρκόπουλο

Ενισχύονται οι δυνάμεις στο Μαρκόπουλο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πριν από λίγο, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική περιοχή πολύ κοντά στον οικισμό της Αγίας Τριάδας. Σημειώνεται, ότι στην περιοχή μετέβη και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν.

Παράλληλα, ενισχύονται οι δυνάμεις στο Μαρκόπουλο, όπου η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση πίσω από το γήπεδο της περιοχής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 3 ελικόπτερα, καθώς και 10 εθελοντές με 4 οχήματα.

 

Ιωάννινα:Από ανθρώπινο χέρι η φωτιά στην Καστρίτσα

Σύμφωνα με το epiruspost καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου ήταν οι ρίψεις που έκαναν τα δύο αεροσκάφη στην Καστρίτσα. Στην φωτιά επιχειρεί κι ένα ελικόπτερο το οποίο έχει την δυνατότητα άμεσου ανεφοδιασμού από την λίμνη. Οι φλόγες έχουν περιοριστεί ωστόσο στο σημείο επιχειρούν περίπου πενήντα πυροσβέστες, πάνω από δέκα οχήματα, υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου αλλά κι ένα πεζοπόρο τμήμα ειδικά εξοπλισμό το οποίο φτάνει εκεί που είναι αδύνατη η πρόσβαση οχημάτων.

Πυροσβεστική Υπηρεσία και Πολιτική Προστασία παραμένουν σε αυξημένη εγρήγορση ωσότου το πύρινο μέτωπο τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Η φωτιά ξεκίνησε από χορτολιβαδική έκταση μεταξύ Κατσικά και Καστρίτσας. Πήρε γρήγορα διαστάσεις καίγοντας δασωμένη περιοχή στον λόφο της Καστρίτσας.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις και τις δηλώσεις που έκανε ο Προισταμένος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος που βρέθηκε επί τόπου η φωτιά προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι.

Όλες οι ενδείξεις που υπάρχουν δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό. Σημειώνεται δε ότι πρόκειται για μία περιοχή όπου και τα προηγούμενα χρόνια έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές.

Η φωτιά στην Κοσμηρά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα την Κυριακή ουσιαστικά κατασβέστηκε και στο σημείο παραμένουν λίγες δυνάμεις για επιτήρηση.

Στην περίπτωση αυτή η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπίθα που προήλθε από κολώνα της ΔΕΗ

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση