Φορολογία: Οι 6+1 αλλαγές σε ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και τέλος επιτηδεύματος

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 19:55 Φορολογία: Οι 6+1 αλλαγές σε ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και τέλος επιτηδεύματος

Τι θα περιλαµβάνουν τα νοµοσχέδια για φορολογία εισοδήµατος, ΦΠΑ, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύµατος, ΕΝΦΙΑ και φόρο υπεραξίας στα ακίνητα

Σε σημαντική μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή προχωρά η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο της θεωρίας ότι χαµηλότεροι φορολογικοί συντελεστές οδηγούν σε περισσότερες επενδύσεις και θέσεις εργασίας ο εταιρικός φορολογικός συντελεστής µειώνεται από το 28% στο 24% από τα φετινά κέρδη και ο συντελεστής φορολόγησης των µερισµάτων µειώνεται, επίσης, από τα φετινά κέρδη, δηλαδή µερίσµατα που θα διανεµηθούν το 2020, από το 10% στο 5%. Για τα κέρδη του 2020 και των επόµενων ετών έρχεται νέα µείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από το 24% στο 20%.

Με τις παραπάνω παρεµβάσεις ο συνολικός φορολογικός συντελεστής των επιχειρηµατικών κερδών που διανέµονται περιορίζεται από το 35,2% στο 24%. Θα πρέπει να σηµειωθεί ότι η µείωση αυτή δεν ωφελεί µόνο τις µεγάλες επιχειρήσεις.
Ωφελεί κατά κύριο λόγο τις µικροµεσαίες. Στο φορολογικό νοµοσχέδιο που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή τον Σεπτέµβριο θα περιλαµβάνονται και οι υπόλοιπες δεσµεύσεις της Νέας ∆ηµοκρατίας για τη συνολική ελάφρυνση της οικονοµίας και της κοινωνίας γενικότερα από την υπερφορολόγηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Έθνος

Προσαρμοσμένη αναζήτηση