Θεοδωρικάκος: Θα διερευνηθεί ο θάνατος του 19χρονου στη Χίο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 15:03 Θεοδωρικάκος: Θα διερευνηθεί ο θάνατος του 19χρονου στη Χίο

Το θέμα αναφέρθηκε στη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου.

Θλίψη για τον θάνατο του 19χρονου που έχασε τη ζωή του όταν έπεσε μπασκέτα στη Δασκαλόπετρα της Χίου εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι «είναι αυτονόητο πως η υπόθεση θα διερευνηθεί πλήρως από τις αρμόδιες κρατικές αρχές».

Τη βαθιά θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου νεαρού εξέφρασε εκ μέρους των μελών των Επιτροπών της Βουλής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Μορφωτικών Υποθέσεων ο προεδρεύων Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου.

Η μπασκέτα, είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια και ήταν -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας- στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί,σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Κρίθηκε, όμως, ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ' επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βουρνούς είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα, μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος, αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γεγονότος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση