Μένει ο ΕΝΦΙΑ, φεύγει η 13η σύνταξη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015 09:57 Μένει ο ΕΝΦΙΑ, φεύγει η 13η σύνταξη
Η βασικές προεκλογικές (και μετεκλογικές) εξαγγελίες της κυβέρνησης η μια μετά την άλλη παραπέμπονται στο... μέλλον και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο. Αυτή τη φορά ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που επισήμως έβαλε “ταφόπλακα” στη 13η σύνταξη. Λίγες μέρες νωρίτερα ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που ανακοίνωσε ότι ο ΕΝΦΙΑ μένει
 
Μιλώντας στο Mega ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι η 13η σύνταξη δεν θα δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους εφέτος.

Για την ακρίβεια ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι η 13η σύνταξη θα εξαρτηθεί από το δημοσιονομικό.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρησιμοποίησε ακριβώς την ίδια φράση με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε πει ότι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά.

Όπως μετά τη δήλωση του κ. Τσίπρα κανείς δεν μιλά για κατάργηση, τουλάχιστον για φέτος, του ΕΝΦΙΑ έτσι κανείς μετά τη σημερινή δήλωση του κ. Σακελλαρίδη δεν θα πρέπει να περιμένει ότι η 13η σύνταξη θα δοθεί φέτος στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Βέβαια ο κ. Σακελλαρίδης άφησε ένα περιθώριο ως τα τέλη του έτους ώστε να αξιολογηθεί η πορεία των δημοσιονομικών ωστόσο καλό είναι να κρατούμε όλοι μικρό καλάθι.
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση