Αμετανότητος ο Αμβρόσιος: Παράσημο η ποινή για τους ομοφυλόφιλους

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 11:32 Αμετανότητος ο Αμβρόσιος: Παράσημο η ποινή για τους ομοφυλόφιλους

Μισή συγγνώμη είπε σε συνέντευξή του ο Αμβρόσιος λέγοντας πως δεν έχει μετανιώσει για κάτι. Θεωρεί δε "παράσημο" την ποινή του δικαστηρίου για τους ομοφυλόφιλους. 

«Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη περίπτωση για να ζητήσω συγγνώμη, αλλά καθώς ουδείς είναι αλάθητος και επειδή μπορεί να αδίκησα κάποιους, ζητάω συγγνώμη», είπε ο κ. Αμβρόσιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του.

Ο κ. Αμβρόσιος αναφέρθηκε στην πολύκροτη υπόθεση της καταδίκης του μετά από δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους και υποστήριξε ότι «είναι παράσημο, είναι παράσημο η ποινή που μου επέβαλε το δικαστήριο».

Όπως ανέφερε, «το Ευαγγέλιο είναι νόμος της ζωής μας, είναι λόγος του Θεού. Αυτό λυπεί κάποιους που είναι παραβάτες. Το Ευαγγέλιο καταδικάζει την ανώμαλη σχέση και όταν το κάνει αυτό ο λειτουργός δεν παρανομεί», συμπληρώνοντας ότι «και τα αμαρτωλά παιδιά είναι παιδιά του Θεού», σημειώνοντας ωστόσο ότι «ο Θεός δεν συγχωρεί τον αμαρτωλό, αλλά αυτόν ο οποίος μετανοεί για όσες αμαρτίες έχει κάνει».

«Δεν μπορούμε να τα ανακατέψουμε όλα, το Ευαγγέλιο είναι σαφέστατο και όποιος κηρύττει το Ευαγγέλιο δημιουργεί αναταράξεις», προσέθεσε.

Τέλος, μιλώντας για την αποχώρησή του είπε, «είμαι 43 χρόνια Αρχιερέας, εκ των οποίων 41 χρόνια είμαι Μητροπολίτης Καλαβρύτων. Πρέπει να φύγω πριν με εγκαταλείψουν οι δυνάμεις μου».

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση