Το αντικριστό του γάμου παραλίγο να κάψει… τρία χωριά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 17:43 Το αντικριστό του γάμου παραλίγο να κάψει… τρία χωριά

Μπροστά στο γλέντι για τον γάμο της κόρης του αγνόησε τους ισχυρούς ανέμους

Στη φωτιά που άναψε για να ψήσει το αντικριστό για το γαμήλιο γλέντι της κόρης του, οφείλεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή του Αγίου Βασίλειου στο Ρέθυμνο και απείλησε τα χωριά Λευκόγεια και Γιαννούδι, την περιοχή της Πρέβελης, το ομώνυμο μοναστήρι και εκατοντάδες κατοίκους και τουρίστες που βρίσκονταν στην περιοχή.

Όπως ναφέρει η ιστοσελίδα rethemnosnews.gr, πρόκειται για κάτοικο από την Κοξαρέ του Δήμου Αγίου Βασιλείου, που έκανε το γάμο του παιδιού του στο εκκλησάκι του Τίμιου Σταυρού. Ο δράστης ωστόσο αγνόησε τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή και τις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και γρήγορα η φωτιά ξέφυγε από το σημείο που ψηνόταν το αντικριστό και άρχισε να παίρνει διαστάσεις.

Σύντομα πέρασε το βουνό και έβαλε σε κίνδυνο τα χωριά Λευκόγεια, Γιαννούδι και την περιοχή της Πρέβελης, βάζοντας σε κλοιό και το μοναστήρι. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο ωστόσο έκαψε συνολικά 130 στρέματα χορτολιβαδική και 50 γεωργικής έκτασης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ψάχνει τον ψήστη- εμπρηστή, καθώς έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία του.

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση