Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελίες ότι δεν έχει άδεια το ελικοδρόμιο του Γαλατά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 10:01 Καταγγελίες ότι δεν έχει άδεια το ελικοδρόμιο του Γαλατά

Χωρίς άδεια από την ΥΠΑ φαίνεται πως λειτουργούσε το ελικοδρόμιο στο Γαλατά, σύμφωνα με καταγγελίες. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων πιλότων ελικοπτέρων τις οποίες επικαλείται το armyvoice  τα πρώτα στοιχεία από το βίντεο δείχνουν πως το ελικόπτερο βρισκόταν στην πλευρά του Γαλατά προσγειωμένο σε κατασκευασμένο από τσιμέντο δάπεδο προσγειώσεως ελικοπτέρων λίγα μέτρα από την θάλασσα.

Επίσης, φαίνεται πως στην ευρεία περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι βορείων διευθύνσεων και μπορεί να θεωρηθεί πως οι ριπές του ανέμου θα μπορούσαν να ξεπερνούν και τους 25 κόμβους.

Μεταξύ Γαλατά και Πόρου, από άλλο σημείο περίπου 300 μέτρα ανατολικότερα από το σημείο απογείωσης του ελικοπτέρου περνάει τριπλή γραμμή καλωδίων πιθανότερα υψηλής τάσης που ηλεκτροδοτεί το νησί.

Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως το ελικόπτερο φυσιολογικά αποπειράθηκε μια απογείωση με βόρεια-βόρειο ανατολική κατεύθυνση ώστε να περάσει τα καλώδια σχεδόν κάθετα.

Αντιδήμαρχος Πόρου: Το ελικοδρόμιο λειτουργούσε χωρίς άδεια

Τη χωρίς άδεια λειτουργία του ελικιδρομίου επιβεβαιώνει και ο αντιδήμαρχος Πόρου, Γιώργος Κουτουζής. Ο κ. Κουτουζής μίλησε στην ΕΡΤ, όπου και δήλωσε πως «υπάρχει ένας χώρος στην περιοχή Γαλατά, ο οποίος χωρίς να έχει άδεια απογειώνονται και προσγειώνονται ελικόπτερα, δεν υπάρχει όμως εγκεκριμένο ελικοδρόμιο».

Όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος, «με δική τους ευθύνη οι ιδιωτικές εταιρείες και χωρίς να υπάρχει αδειοδοτούμενο ελικοδρόμιο ανεβοκατεβάζουν ελικόπτερα. Το γεγονός έχει γίνει γνωστό και έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες Αρχές, από τις δημοτικές Αρχές του νησιού, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι».

Πηγή: armyvoice.gr