Αυτοί είναι οι Ρώσοι που βρήκαν τραγικό θάνατο στο μοιραίο ελικόπτερο!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 14:28 Αυτοί είναι οι Ρώσοι που βρήκαν τραγικό θάνατο στο μοιραίο ελικόπτερο!

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των δύο Ρώσων πολιτών που σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα στον Πόρο, με την πτώση του ελικοπτέρου. Εκτός από τον Ελληνα χειριστή του ελικοπτέρου Νίκο Καρυστινό οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο, που κατέπεσε την Τρίτη λίγο μετά την απογείωσή του στον Πόρο ήταν οι Μιχαήλ Αμπράμοφ και Ντάβελ Ακολίνιν.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε μέσω Facebook η κριτικός τέχνης, Irina Yazykova, αλλά και ο διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό, Alexei Lidov.

Ποιος είναι ο Μιχαήλ Αμπράμοφ

Ο Μιχαήλ Αμπράμοφ, ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες στον κόσμο, έκανε μια περιουσία σε ένα εργοτάξιο στη Μόσχα - κατέχει τον όμιλο Plaza Development, ο οποίος δημιούργησε αρκετά επιχειρηματικά κέντρα στις πρώην βιομηχανικές ζώνες συνολικής επιφάνειας 1,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων. Ίδρυσε το Μουσείο Ρωσικής Εικόνας το 2006. Από τότε, ο επιχειρηματίας ξοδεύει μέρος του εισοδήματος από την κατασκευή για τη διαχείριση του δικού του μουσείου έργου και την ανανέωση της συλλογής. Τώρα στο μουσείο του υπάρχουν περίπου 5000 μονάδες αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1000 εικόνων. «Δεν υπάρχει ιδιωτικό μουσείο της ρώσικης εικόνας μεγαλύτερο από το δικό μας γενικότερα, ούτε είναι μια ολοκληρωμένη, ολοκληρωμένη έννοια του μουσείου», έχει δηλώσει, τονίζοντας ποια σημασία έχει η Ορθοδοξία για τη ρωσική κουλτούρα.

​Η ιδέα του για ένα μουσείο ξεκίνησε από την ιδέα να αποκτήσει την εικόνα του άγγελου φύλακα του που ήταν ο αρχάγγελος Μιχαήλ. Τότε διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε συγκροτημένη συλλογή, αλλά διάσπαρτες εικόνες σε μουσεία. Ίδρυσε μουσείο και οι αποφάσεις για την αγορά όλων των εκθεμάτων, με εξαίρεση την εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, έγιναν από το ακαδημαϊκό συμβούλιο, αποτελούμενο από μουσειακούς ερευνητές και προσκεκλημένους ειδικούς. Η συλλογή του Αμπράμοφ βασίστηκε σε πολλές μεγάλες ιδιωτικές συλλογές που εξαγόρασε εντελώς το μουσείο από προηγούμενους ιδιοκτήτες. Για παράδειγμα, έγινε ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης έκθεσης της αιθιοπικής χριστιανικής τέχνης στην Ευρώπη, έχοντας αγοράσει και ουσιαστικά αναπληρώσει τη συλλογή που συλλέχθηκε πριν από μισό αιώνα από ολλανδό διπλωμάτη και γερμανό ερευνητή. Ο Αμπράμοφ χρηματοδότησε επίσης την αγορά της συλλογής της οικογένειας Μίκους, μιας από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη αρχαίας ρωσικής τέχνης. Το όνειρο του Αμπράμοφ ήταν να αυξήσει την περιοχή του μουσείου 10 φορές για να διευρύνει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης. Το αίτημά του ήταν ένα μεγαλύτερο μουσείο χωρίς καμία χρηματοδότηση από το κράτος. Ο Μιχαήλ Αμπράμοφ πίστευε πάντα ότι το έργο του θα το συνεχίσουν τα παιδιά και οι στενοί φίλοι του, κατέχοντας ένα μεγάλο, ίσως το μεγαλύτερο ιδιωτικό μουσείο στον κόσμο.

Το ρωσικό Ria Νovosti μετέδωσε ότι την είδηση του θανάτου του Αμπράμοφ επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ο συνεργάτης του και πρώην υπάλληλος του μουσείου, Σεργκέι Μπριν. «Αρχικά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Όμως μου το επιβεβαίωσε ο προσωπικός του βοηθός. Υπάρχουν άνθρωποι που επικοινώνησαν με την οικογένειά του και μίλησαν με τον διευθυντή του μουσείου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι νεκρός», είπε η πηγή του Ria.

Ο Ακολίνιν ήταν συνεργάτης του Αμπράμοφ, ωστόσο τα ρωσικά ΜΜΕ δεν έχουν μεταδώσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες για εκείνον.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση