Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: Τι αλλάζει στη ρύθμιση των στεγαστικών δανεών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 22:19 ΥΠΟΙΚ: Τι αλλάζει στη ρύθμιση των στεγαστικών δανεών

Οι ρυθμίσεις αφορούν το χρονικό περιθώριο της εξόφλησης με επιτόκιο 2% και επιδότηση της μηνιαίας δόσης από το κράτος.

Δύο αλλαγές φέρνει το υπουργείο Οικονομικών στη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Οι ρυθμίσεις αφορούν το χρονικό περιθώριο της εξόφλησης με επιτόκιο 2% και επιδότηση της μηνιαίας δόσης από το κράτος. 

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν απρόσκοπτα και αδιάλειπτα την προσπάθειά τους για την ανακούφιση των πραγματικά ευάλωτων νοικοκυριών.

Σήμερα, εν μέσω θερινής περιόδου, επιτεύχθηκαν οι δύο πρώτες ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Η πρώτη ευνοϊκή ρύθμιση για ένα πραγματικά ευάλωτο νοικοκυριό περιλαμβάνει την εξόφληση του δανείου σε 24 έτη, με επιτόκιο 2% και επιπλέον 40% επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου από το κράτος.

Η δεύτερη ευνοϊκή ρύθμιση επίσης για ένα πραγματικά ευάλωτο νοικοκυριό περιλαμβάνει την εξόφληση του δανείου σε 25 έτη, με επιτόκιο 2% κι επιπλέον 50% επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου από το κράτος.

Οι πολίτες οι οποίοι είναι κάτοχοι στεγαστικού, καταναλωτικού ή επιχειρηματικού δανείου μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχει η συγκεκριμένη πλατφόρμα.

πηγή: thetoc.gr