Συνελήφθη 43χρονος για τρεις εμπρησμούς στην Ηλεία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 14:50 Συνελήφθη 43χρονος για τρεις εμπρησμούς στην Ηλεία

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται 43χρονος Έλληνας ο οποίος οδηγείται στον Εισαγγελέα για σειρά εμπρησμών στην περιοχή της Ηλείας.

Δύο συλλήψεις εμπρηστών πραγματοποίησαν ανακριτικοί υπάλλήλοι της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα ένας 43χρονος συνελήφθη ως υπαίτιος για την πρόκληση τριών πυρκαγιών που είχαν σημειωθεί, η μία στις 18 Αυγούστου σε αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, και οι άλλες δύο χθες με διαφορά μίας ώρας στην ίδια περιοχή. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Επίσης από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής Γαργαλιάνων συνελήφθη ένας 47χρονος ως υπαίτιος πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Κερασούλα, στη Χριστιανούπολη του δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία. Σχηματίστηκε δικογραφία και ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Νέας Κίου Αργολίδας. Επί τόπου επιχειρούν 5 οχήματα και 10 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Οπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική συνελήφθη χθες, 24 Αυγούστου, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή υπαλλήλων του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) Δυτικής Ελλάδος, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών, καθώς και της Διεύθυνσης Ασφαλείας Ηλείας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 43χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, για τρείς πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις.

Ειδικότερα για τις πυρκαγιές στις:

18 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:17, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, στην Ηλεία,
 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 14:53, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, στην Ηλεία,
24 Αυγούστου 2019 και ώρα 15:50, σε αγροτική έκταση πλησίον νεκροταφείου Νέας Μανολάδας, του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, στην Ηλεία

Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Εν τω μεταξύ συνελήφθη  από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 47χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για πυρκαγιά σε δασική έκταση η οποία εκδηλώθηκε χθες, στις 00:35. στην περιοχή Κερασούλα, στη Χριστιανούπολη του δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία. Σχηματίστηκε δικογραφία και ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στην Αργολίδα

το «κόκκινο» η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Για μία ακόμη ημέρα την Δευτέρα προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη), καθώς και Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο:

• Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις - ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)

• Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο

• Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα

• Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο

Επισημαίνεται, ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά

 Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση