Τραγωδία: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο δύτες στην Κάρπαθο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 15:56 Τραγωδία: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο δύτες στην Κάρπαθο

Είχαν πάει το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Σώκαστρο για υποβρύχιες δραστηριότητες εντός σπηλιάς σε βάθος περίπου 45 μέτρων και έκτοτε δεν είχαν δώσει σημεία ζωής - Τους βρήκαν νεκρούς οι άνδρες της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού Σώματος

Τραγικό φινάλε είχε η περιπέτεια δύο δυτών 65 και 30 ετών, με καταγωγή από την Τσεχία και το Ιράν, αντίστοιχα, οι οποίοι αγνοούνταν στην Κάρπαθο. Οι δύο άνδρες είχαν πάει το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Σώκαστρο για υποβρύχιες δραστηριότητες εντός σπηλιάς σε βάθος περίπου 45 μέτρων και έκτοτε δεν είχαν δώσει σημεία ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, οι δύο άτυχοι δύτες εντοπίστηκαν νεκροί, πριν από λίγη ώρα, από άνδρες της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού Σώματος.

Ένας ακόμη φίλος τους, τσεχικής καταγωγής, που βούτηξε μαζί τους, είχε αναφέρει χθες, Σάββατο, ότι ρεύματα και θολούρα στο βυθό είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει την επικοινωνία με τους άλλους δύο δύτες.

Στις έρευνες συμμετείχαν ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ομάδα ιδιωτών δυτών, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν καλές.

Στο σημείο μετέβη και η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού Σώματος, με ελικόπτερο του στρατού, που επιχείρησε για τον εντοπισμό των δυτών από το πρωί της Κυριακής. Πρόκειται για μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων δυτών που επιχειρεί σε μεγάλα βάθη, με χαρακτηριστική την επιχείρηση διάσωσης πριν από δύο χρόνια στο Φαρμακονήσι, όπου οι δύτες του Λιμενικού επιχείρησαν στα 75 μέτρα.

πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση