«Ρήτρα χρεοκοπίας» ζητούν από τους Ελληνες ξενοδόχους οι tour operators

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Μαΐου 2015 13:43 «Ρήτρα χρεοκοπίας» ζητούν από τους Ελληνες ξενοδόχους οι tour operators
Οι ξένοι τουριστικοί οργανισμοί υποχρεώνουν ξενοδόχους στην Ελλάδα να υπογράψουν και ρήτρα “χρεοκοπίας” ενώ ζητούν επιπλέον διασφαλίσεις για την περίπτωση Grexit και αλλαγών στον ΦΠΑ.
 
Όπως γράφει η "Καθημερινή" με τη νέα ρήτρα, ο ξένος διοργανωτής θα έχει το δικαίωμα μη πραγματοποίησης του συνεδρίου χωρίς να καταβάλει για την ακύρωση αποζημίωση στο ξενοδοχείο, εάν οδηγηθεί η χώρα σε πτώχευση.
 
Παράλληλα οι εκπρόσωποι των ξένων οργανισμών θέτουν ζητήματα πρόσθετων διασφαλίσεων τους στην περίπτωση που η Ελλάδα οδηγηθεί εκτός Ευρώ.
 
Επίσης οι οικονομικοί όροι των συμβολαίων σχετίζονται και με τις δρομολογούμενες μεταβολές των συντελεστών του ΦΠΑ στον τουρισμό.
 
Οι απαιτήσεις των ξένων έρχονται σε συνέχεια άλλων προς Ελληνες επιχειρηματίες που τους ζητούν να πληρώσουν σε μετρητά τα προϊόντα που αγοράζουν από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, για την εισαγωγή πρώτων υλών από χώρες του εξωτερικού οι προμηθευτές ζητούν να πληρώνονται άμεσα, με ρευστό και όχι με επιταγές ή σε δόσεις καθώς φοβούνται ελληνική χρεοκοπία.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση